Prošlu subotu je na Gripama održan humanitarni koncert “Najmanji za najmanje” čiji je cilj bio prikupljanje donacija za bolesnu djecu korisnika Caritasa Nadbiskupije Split. Nekoliko tisuća ljudi slilo se na splitske Gripe, kažu organizatori, pa se, očekivano, javila stara splitska boljka – nedostatak parkinga.

Čitateljica Dalmacija Danas koja je sudjelovala na koncertu neugodno se iznenadila po izlasku iz dvorane. Ispod brisača je pronašla kaznu za nepropisno parkiranje. I nije joj krivo, kaže, jer se jest nepropisno parkirala, ali se pita zašto se u ovakvim situacijama koriste dvostruka mjerila. Gradu Splitu uputila je pismo koje prenosimo u cijelosti:

– Dragi grade Splite !

Pišem ti ovo otvoreno pismo jer si ti naznačen kao primatelj na uplatnici koju smo suprug i ja dobili. U subotu, 10.11.2018. išli smo na humanitarni koncert duhovne glazbe koji se održavao na Gripama s početkom u 20 sati. Uranili smo kako bismo našli mjesto za parkiranje, ali, na žalost, nismo uspjeli. Automobil smo parkirali u Radničkoj ulici. Nakon koncerta, nas i još desetak ljudi, dočekala je na automobilima obavijest o počinjenom prekršaju jer su bili parkirani suprotno postavljenom prometnom znaku, za što je propisana kazna od 500.00 kn. Kraj obavijesti je bila i uplatnica na 250.00 kn ako novčanu kaznu platimo u roku od tri dana. Kako milosrdno od tebe, grade !

Da, napravili smo prekršaj i da, kaznu smo već platili. Nismo prekršili zakon jer smo bahati, nego zato što je veliki problem pronaći parkirno mjesto, a pogotovo u ovakvim, posebnim prilikama.

Zašto sve ovo pišem ? Ne mogu ne pomisliti na Poljud kad se igra utakmica. Svi znamo kako izgledaju ulice oko igrališta i gdje su sve automobili parkirani. Znam ja da je Hajduk svetinja i da se u nj ne dira, ali postoje i druge svetinje!

Bez obzira na kaznu, sretna sam što sam bila na koncertu, bilo je časno biti tamo u Danima socijalne (ja bih radije rekla – društvene) zauzetosti. Žao mi je samo što i prometni redar nije bio. Bože moj, služba je služba, a humani neka budu drugi. Možda je on, zapravo bio još DRUŠTVENO ZAUZETIJI budući da je u subotu u 20.10 sati pisao obavijesti i stavljao uplatnice.

Jesi li, grade, zadovoljan što imaš takve službenike ? Ja sam tužna, ali ja sam tek jedna od „najmanjih koja želi učiniti nešto za najmanje“, što je slogan ovog koncerta. Čak i kazna svemu ovome daje dublji smisao !

Što reći za kraj ? Šaljem ti svoju ljubav, voljeni grade, uvijek ću ti dati sve što tražiš od mene.

A, Vas prometni redaru, pozivam na sljedeći HUMANITARNI koncert DUHOVNE glazbe. Bog Vas blagoslovio – napisala je.2 KOMENTARI

 1. Okanite se Hajduka gospođo, danas svaki hohštapler željan 5 minuti slave oplete po Hajduku…
  Znači prometni redar nije doša u 20:10 jer je htio, prometni redar je došao jer su ga građani zvali, a za vrijeme svog radnog vremena ne bi smija posjetit ni koncert ni utakmicu… uostalom, kako znate da nijedno auto oko poljuda ne plaća kaznu, sigurno ne plate svi koji nepropisno parkiraju, ali ja Vam garantiram da plate oni koji bahato ostave auto da nekome smeta. Siguran sam da ne obilazite sve soferšajbe oko poljuda…
  Zato gospođo, drugi put koristite javni gradski prijevoz, taxi ili autotabaniće kao ja, kad idete na zbivanje gdje unaprijed znate da neće biti parkinga…
  Naravno, ja bih prvi naplatio sve kazne oko Poljuda ljudima koji bezobrazno parkiraju, ali ne samo oko Poljuda… imate 100 drugih lokacija gdje u gradu Splitu postoji isti problem.
  Okanite se Hajduka gospođo, ili bar prvo operite usta kad zaustite njegovo ime…
  Sa štovanjem

 2. OCE LI KISA Gospodin Kos Vride dvostruka mjerila NK Hajduk na celu sa gospodinom Kosom je mene i moju firmu sa Gradom Splitom prijavija svim inspekcijama Na traženje NK HAJDUK i gospodina Kosa mi grad Split mi je strusija legalni objekat na Poljudu Postoje dopisi koje je Kos slao meni SLOBODNOJ DALMACIJI gradu Splitu i raznim ministarstvima NK HAJDUK je sudjelovao u rusenju OCE LI KISA Gospoda oce otvoriti lokalni kafic u kojemu ce moc piti podobni Projekt je zapocet Ukinili su poligon srusili OCE LI KISA i napravili kavez igraliste da bi dici naplacivali 2500 kuna za treniranje u KAVEZU HN

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime