Na Zavodu za nefrologiju i hemodijalizu Kliničkog bolničkog centra u Splitu pojavio se koronavirus, a unijela ga je pacijentica koja je bila na programu dijalize.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović vezano za ovu situaciju na hemodijalizi kazao je kako je pacijentica pozitivna te da su poduzeli sve radnje koje su bile potrebne.

– Dana 25.03. utvrđen je pozitivan nalaz testa na COVID-19 u bolesnice na programu dijalize, koja je dijalizirana dan ranije. Odmah po spoznaji o nalazu obaviještena je epidemiološka služba koja je napravila izvid. Izdvojila je osoblje koje je bilo u kontaktu s oboljelom. Svi djelatnici, kao i sama bolesnica, nosili su propisanu osobnu zaštitnu opremu.

Djelatnici koji su bili u neposrednom kontaktu upućeni su u samoizolaciju. Proveden je odmah postupak dezinfekcije cijelog prostora dijalize. Večernja smjena dijalize odgođena je dva sata i od danas rad u dijalizi je u potpunosti normaliziran s redovitim brojem djelatnika i zamjenskim timom liječnika – kazao je Meštrović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime