U šibenskoj Rogoznici u trgovini Studenac kao da se ne događa ništa neuobičajeno. Neuobičajeno u smislu mjera i Odluka koje su na snazi. Neuobičajeno u smislu virusa koji je tu. Koronavirusa.

U trgovinu se tako može ušetati kako bez maske na licu tako i bez rukavica. Bezbrižno se možete kretati trgovinom koja se nalazi u samom srcu ovoga mjesta, trgovinom u kojoj osim najtraženijih namirnica poput brašna, šećera, i kvasca možete naravno kupiti voće i povrće.

Same nabavile rukavice

Obzirom da je rogoznička tržnica zatvorena odlukom Stožera, mještani u ovoj trgovinu kupuju upravo gore spomenuto – voće i povrće. Ali ako se situacija ne promjeni, neće više svoje novce ostavljati tu.

Radnice koje nemaju maske na licu odnosno od ‘radne opreme’ imaju samo rukavice koje kako su mi se požalile čak ni nisu dobile od poslodavca već su ih same morale nabaviti, biraju i mjere voće i povrće za nas kupce. Nama kupcima koji imamo i maske i rukavice ne daju da sami izaberemo. Apsurdno – kazuje nam naš čitatelj koji je u srijedu poslijepodne posjetio ovu trgovinu.

Je li poslodavac zakazao prilikom nabavke zaštitne opreme za svoje radnike pa je išao linijom manjeg otpora; maski ionako nema za kupiti, neka od kuće donese tko što ima ako se želi koliko toliko zaštiti od zaraze koja vreba?

Samo od sebe nameće se i pitanje: Zar prodavačica ili bilo koji drugi radnik treba izdvajati svoje novce, svoju zalihu maski i rukavica kako bi na svom radnom mjestu bio koliko toliko zaštićen od izloženosti virusu dok će mu te iste maske i rukavice, nažalost, zatrebati u bliskoj budućnosti kada brojke narastu?Odgovor na ova pitanja potražili smo od spomenutog poslodavca.

“Rukavice i dezinficijensi za zaposlenike dostupni su djelatnicima u svim prodavaonicama”

Odgovor prenosimo u cijelosti.

– Pomno pratimo razvoj situacije i sve su naše aktivnosti usmjerene na cilj zaštite zaposlenika i kupaca.
Kako bi osigurali primjerenu zaštitu svojih zaposlenika i kupaca, poslali smo upute našim zaposlenicima o postupanju i mjerama vezanim uz osobnu higijenu, higijenu površina unutar trgovina i uveli mjere kojima je cilj raditi na prevenciji širenja virusa.

U cilju dodatne zaštite naših djelatnika, rukavice i dezinficijensi za zaposlenike dostupni su djelatnicima u svim prodavaonicama. Ostali materijali za zaštitu od korona virusa, kao što su dodatni dezinficijensi za kupce, vizualna upozorenja u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo i stožera za Civilnu zaštitu Republike Hrvatske i trake za označavanje prostora u prodavaonicama, naručeni su pravovremeno u skladu s uputama nadležnih tijela.

Distribucija za sva prodajna mjesta je u tijeku: većina prodavaonica već je opskrbljena dok će ostali biti namireni u najkraćem mogućem roku. Prvi val zaštitnih maski dostavljen je u prodavaonice, a nove količine su u dolasku. U novim je okolnostima distribucija otežana, pa Vas molimo za razumijevanje.

Svakodnevno pratimo sve preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite, te sukladno njima planiramo i organiziramo rad i poslovanje.
Zdravlje, sigurnost i najviši standardi higijenskih uvjeta naši su prioriteti.

Nošenje maski i rukavica od strane kupaca nije obavezna mjera propisana od strane Stožera ciilne zaštite. Mjere sigurnosti i zaštite koje tražimo od kupaca u našim prodavaonicama vidljive su na svim prodajnim mjestima – priopćili su iz PR službe trgovine Studenac.

 


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime