Radimir Čačić: “Nažalost nemam ovlasti da zabranim rad ugostiteljskim objektima”

Istaknuo je i da se zauzima za strože mjere


Radimir Čačić je gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a rekao da ga zabrinjava nagli rast broja hospitaliziranih i osoba na respiratoru.


“Prije mjesec dana na bolničkom liječenju imali smo četiri osobe, a danas ih imamo 117. Prije 11 dana na respiratoru nismo imali niti jednu osobu, a danas ih je 15”, rekao je Čačić.

O mjerama

Istaknuo je i da se zauzima za strože mjere.

“Ulazimo u jesen koja znači zatvoreni prostor u kojem se okuplja puno ljudi. Mi ne možemo provoditi kontrolu 500-tinjak objekata s pet inspektora. Od nekoliko tisuća inspektorskih izvida imamo desetak kazni”, kazao je, piše Index.

O lockdownu

Čačić je poručio da je sve što se sada radi zapravo ništa, čista kamilica i potpuno beznačajno te da neće dovesti ni do čega.

“Nažalost nemam ovlasti da zabranim rad ugostiteljskim objektima, to može samo vlada. Ako se to ne dogodi, nama će u tvrtke spontano ući virus i imat ćemo lockdown jer razina širenja koju imamo garantira obustavu rada u tvrtkama”, rekao je te dodao da nisu financije razlog što se ne ide u strože mjere, nego politika.

O stanju u Varaždinskoj županiji

Istaknuo je i da je Međimurje po brojevima prešlo Češku i približilo se Belgiji te da je Varaždinska županija na razini Češke.

Kad je riječ o respiratorima, Čačić je rekao da su oni najslabija točka ovog sustava.

Rekao je da su iz vlastitih sredstava kupili pet respiratora te da im je uskočio i ministar Vili Beroš.

“U ovom trenutku popunjavamo dva respiratora dnevno. U roku pet dana gotovi smo i s novim kontingentom”, zaključio je varaždinski župan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime