Jedan od čelnih ljudi stranke Pametno, Ivica Puljak, komentirao je tijekom petka dramatično priopćenje predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Predsjednica Republike i Predsjednik Vlade su izvršili politički udar na sve institucije ove zemlje. A najgori udar su izvršili na svoje građane. Dok oni viču jedni na drugog s vrhova svojih brjegova, narod u dolini razmišlja samo o tome u koju zemlju će se iseliti.

Dramatično priopćenje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u kojem je prozvala za politički udar na institucije, je, kako bi se nogometnom terminologijom reklo, “promašilo ceo fudbal”.

Najveći udar na institucije je napravila upravo predsjednica, i to već prvog dana svog mandata, kada je na svoju inauguraciju pozvala ljude na koje su nas naši roditelji uvijek upozoravali da se s njima niti u ludilu ne družimo. Taj udar se nastavio svih ovih godina, u kojima je predsjednici najvažnija njena slika u javnosti, a danas vidimo ček i slika u dječjim Panini albumima samoljepljivih sličica nogometaša. Udarci koja je ona zadala instituciji Predsjednice Republike su takvi da je upitno može li se ta institucija ikada više oporaviti od njih. Jednostavnim rječnikom: Predsjednica Republike je nokautirala instituciju Predsjednice Republike i sad je u nokdaunu.

A predsjednik Vlade je tako vjerodostojno izudarao instituciju Vlade tako da je ona već polumrtva. Andrej Plenković toliko koristi najgoru moguću političku trgovinu za održavanje na vlasti, da je nama drugima već neugodno to uopće gledati, a kamoli živjeti u takvoj zemlji. HDZ je koristeći domoljublje kao izgovor upropastio Hrvatsku i doveo je na dno Europe. HDZ je “domoljubna i državotvorna” stranka zbog koje je 400 000 građana pobjeglo iz zemlje, i možda bude odgovorna za nestanak hrvatskog naroda. HDZ je stranka koja je u građanima Hrvatske skoro ubila svaku nadu da može biti bolje.Ali svejedno svojim udarima nisu uspjeli ubiti onog malog optimista u meni koji stalno govori da se i dalje vrijedi boriti na političkoj i društvenoj sceni za ideje moderne i građanske Hrvatske.”

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime