Pronađen momak s benzinske u Kaštel Starom koji nas je sve dirnuo u srce: Evo njegove reakcije

Mobitel mu je neprestano zvonio, a kada je doznao što se događa odlučio se javiti Jeleni


Nakon razornih potresa Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce pomažući unesrećenima na sve moguće načine. Katastrofa koja je pogodila Sisačko-moslavačku županiju, ujedinila je brojne ljude kako u Hrvatskoj tako i izvan nje.


Tragedija je ipak iznjedrila i neke pozitivne priče i iskustva ljudi. Tako je bilo i s Jelenom Sabljić te 33-godišnjim D.P.

Poruka momku velikog srca iz Kaštel Starog: ‘Plakala sam 10 kilometara. Ako si tu, znaj da si me dirnuo’

Jelena je, naime, na Facebooku u nedjelju objavila kako je sa suprugom vozila obitelj iz Petrinje koja se smjestila kod njihovih susjeda. Željeli su im pomoći i kupiti potrepštine.

Putem su stali na benzinsku postaju u Kaštel Starom kako bi njezin suprug natočio gorivo. Djelatnici na benzinskoj je ispričao situaciju, a sve je slučajno čuo mladić koji je također bio kupac.

“Moj muž krene prema izlazu. Momak ga zaustavi, izvadi 200 kn iz džepa i kaže: ‘Daj ljudima.’ Njega nije zanimalo ni na što će oni potrošit ni jesu li Srbi, Romi il Hrvati… On je momentalno samo želio pomoći. Ako vidiš ovo znaj da si me dirnuo i oprosti što nisam izašla i stisnula ti ruku i zagrlila te. Hvala ti do neba i nazad. Uljepšao si mi dan”, poručila je Jelena koju je mladićeva gesta toliko ganula da je plakala 10 kilometara.

Nakon što je RTL.hr objavio Jeleninu priču, prenijeli su je još neki portali. Priča je ubrzo postala viralna pa je tako došla i do traženog mladića. Kako je već pokazao veliko srce, tako ni ovaj put nije razočarao.

Mobitel mu je neprestano zvonio, a kada je doznao što se događa odlučio se javiti Jeleni.

“Dogovorili smo se da se nađemo na ‘coffee to go’ na istoj benzinskoj gdje je sve počelo. Došli smo suprug i ja, a D. je došao s prijateljem. Nazdravili smo kavama za novo prijateljstvo, ali prvenstveno za bolja vremena svih i za što manje nesreća i tragedija”, otkrila je Jelena za RTL.

Ipak, uspjeli smo doznati da će se prijateljstvo nastaviti i da je u planu zajednička večera na kojoj će biti i Petrinjci kojima ovi Dalmatinci velikog srca nastoje što više pomoći.

S obzirom da su Jelena i njezin suprug jednako skromni kao i D.P. nisu se željeli fotografirati jer kažu da se ne žele isticati nečim što bi učinio svaki čovjek s imalo osjećaja.

“Sada treba svjetlo biti usmjereno na ljude koji su preživjeli tragediju i oni trebaju biti u prvom planu kako bismo im svi zajedno barem malo olakšali teške trenutke”, zaključila je Jelena.

Moja reakcija na članak je...
Vau
754
Haha
4
Hagić
147
Hmmm
3
Plač
13
Grrr
9
Molim?
6

1 KOMENTAR

  1. Dobi ljudi diljem Hrvatske kompeziraju sporu i gotovo neučinkovitu državnu administraciju…….Dobro je dobar biti, ali loše je, kad u ovakvim situacijama država ne djeluje promptno

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime