Kišni dani su konačno iza nas. Iako je i jutros bilo na udare jake bure, vjetar se tijekom dana smirio pa je ostatak bio kudikamo ugodniji. Jutro je bilo znatno hladnije nego je to uobičajeno u ovom dijelu godine. Primjerice, minimalne temperature zraka u dijelovima Zagore pale su na 2°C, a jednoznamenkastih vrijednosti bilo je ponegdje uz obalu i na otocima.

Danju su najviše dnevne temperature zraka bile u Zagori od 13 do 16°C, uz obalu i na otocima od 16 do 20°C.

Jutrošnje minimalne temperature zraka (Pljusak.com)

Spomenimo da je more znatno hladnije od normale za dio godine. U Splitu je jutros bilo samo 15 stupnjeva!

Pred nama je pretežno vedra noć bez značajnog vjetra što će pogodovati brzom noćnom hlađenju tla. Tako će noć pred nama biti još hladnija nego prethodna. S obzirom da se nad jugoistočnom Europom i dalje zadržava jezgra hladnog zraka, prvi sati srijede u nekim kotlinama Dalmatinske zagore mogu donijeti slab mraz. Mraz je sve samo ne poželjna pojava u ovom dijelu godine kada su u pitanju vegetacija, odnosno poljoprivredne kulture. Nadolazeća noć i jutro posljednji su u kojem se može javiti mraz u Zagori.

Očekivane minimalne temperature zraka u srijedu rano ujutro

Čim izađe Sunce, temperature će brzo rasti pa će sutrašnje najviše dnevne vrijednosti biti slične današnjima. U noći na četvrtak zapuhat će jugo kao uvod u jednodnevnu promjenu vremena koja stiže u četvrtak. Četvrtak donosi kišu, izraženu južinu i osjetan porast noćnih temperatura. Sunce će obilježiti peta i veći dio subote, a u nedjelje stiže nova kiša, a krajem dana i olujna bura.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime