Početak novog tjedna donio je oblačno vrijeme većem dijelu Jadrana. U većini predjela pada kiša, do 9 sati ujutro palo je od jedne od 7 litara po kvadratnom metru.

Na obalnom gorju snijeg pada iznad 1000 metara nadmorske visine, a u Zagori je snježna granica jutros između 500 i 700 metara.

Imotski i okolica jutros su osvanuli pod nekoliko centimetara novog snježnog pokrivača pa mu je visina na službenoj postaji u gradu u 7 sati bila 5 centimetara.

Poledica u dijelu Cetinske krajine!

Iako je jutros u Cetinskoj krajini bilo 0 stupnjeva, većinom je padala kiša. Snijeg pada na Dinari, Kamešnici i Svilaji. Naši čitatelji iz Hrvaca javljaju da pada kiša i sunježica, ali da na tlu ima opasne poledice.

HAK javlja da snijeg mjestimice usporava vožnju u Dalmaciji. Dodaju i kako je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama vrlo gust te kako ima povremenih zastoja na dionicama cesta gdje traju radovi.

Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zanimljivo, jutros u 8 sati Split je službeno mjerio 5°C, a Zagreb 6°C.

U drugom dijelu dana očekuje nas stabilizacija i djelomično razvedravanje što će biti uvod u hladan i vjetrovit utorak s burom i tramontanom.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime