Princ Albert od Monaca superluksuznom jahtom uplovio u Trogir: Tjedni najam jahte iznosi oko 650 tisuća dolara

Luksuzna 61-metarska jahta Arience kojom je doplovio vrijedna je 80 milijuna dolara, a tjedni najam ovog plovila iznosi oko 650 tisuća dolara

Hrvatski Jadran postao je megapopularan među svjetskim jet setom. Dok Bill Gates trenutno plovi u zadarskom akvatoriju, u Trogir je nakon posjeta Hvaru uplovila luksuzna jahta Arience s princom Albertom od Monaca.


“Princ Albert od Monaca gost je u našem gradu, nek’ se zna!” izvijestio je čitatelj portala Morski.hr iz Trogira.

Albert od Monaca službeno je posjetio Hrvatsku 21. travnja 2009. godine, pa se sastao s tadašnjim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Njegov posjet ostao je zabilježen po humanitarnoj gesti pomoći Hrvatskoj u razminiranju.

Buran ljubavni i sportski život

61-godišnji Albert II. (punim imenom Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi), aktualni je knez Monaka i starješina vladarske dinastije Grimaldi. Sin je Rainiera III. i holivudske glumice Grace Kelly. Od 2011. u braku je s bivšom plivačicom Charlene Wittstock s kojom ima dvoje djece, princezu Gabriellu i princa Jacquesa, legitimnog nasljednika kneževskog prijestolja i dinastije. Albert ima i dvoje izvanbračne djece s dvije žene, kći Jazmin Grace i sina Alexandra Costu, koji ne mogu participirati u nasljeđu monegaškog prijestolja, jer su rođeni izvan bračne zajednice, iako je Albert priznao očinstvo.

Zanimljivo je da je sudjelovao je na pet Olimpijskih igara od 1988. do 2002. kao član nacionalne bob momčadi. Član je Međunarodnog Olimpijskog Odbora od 1985. i predsjednik Monegaškog Olimpijskog Odbora.

Jahta od 80 milijuna dolara

Luksuzna 61-metarska jahta Arience kojom je doplovio vrijedna je 80 milijuna dolara, a tjedni najam ovog plovila iznosi oko 650 tisuća dolara.


Arience nudi smještaj za 12 gostiju u šest kabina. Njezine je interijere i eksterijere dizajnirao Reymond Langton. Luksuzna jahta posjeduje kino, plato poput vlastite „rive“ uz more, veliki klub, cijelu jednu palubu za vlasnika i više otvorenih dnevnih prostora sa spa bazenom. Pokreću je motori od po 2005 KS svaki, što joj daje maksimalnu brzinu od 16 čvorova i krstareću brzinu od 13 čvorova, piše Morski.hr.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime