Rijetkost je i jednom biti u društvu osobe kao što je papa, a kamoli dva puta u dvije godine.

– Još sam pod dojmom, zapravo sve skupa mi još nije sjelo i nisam svjestan ovog lijepog događaja – kazao nam je Josip Jadrijević, mladi primoštenski vatrogasac po svom dolasku iz Vatikana.

Podsjetimo, Josip je od utorka boravio u Vatikanu gdje je s Ivanom Matošinom, direktorom Turističke zajednice Primošten koja je pokrovitelj ovog puta, bio na Generalnoj Audijenciji na Trgu sv. Petra.

Jadrijević je prije dvije godine već imao priliku upoznati papu Franju, ali kako kaže, bio je siguran da to nije zadnji put pa je prije mjesec i pol dana pisao Prefekturi koja mu je na veliko iznenađenje u roku par tjedana poslala pismo u kojem ga poziva na Generalnu Audijenciju u srijedu po izboru, a na kojoj će imati priliku razgovarati s papom Franjom.

Kip Gospe od Loreta

Prilikom susreta s papom, Jadrijević je pričao s njim o Primoštenu i tamošnjem kipu Gospe od Loreta čiju je fotografiju i knjigu poklonio Papi. Franjo je, kaže Jadrijević, bio jako zainteresiran o tome i postavio mu je dosta pitanja na što mu je kazao da bi bilo najbolje da se sam uvjeri i dođe u Primošten pošto se nagađa da bi papa trebao uskoro doći u Hrvatsku.

Zna dosta o Splitu

Papa mu je na to odgovorio da je sve moguće, a Jadrijević je taj odgovor ozbiljno shvatio i prenio čelništvu Primoštena. Osim fotografije i knjige, papi je poklonjena članska iskaznica Hajduka. Papa se raspitao kako igraju Bili, a zanimalo ga i je i kako je u Splitu jer je naglasio da o gradu zna dosta i da tamo ima prijatelje.

Na kraju razgovora papa je blagoslovio Jadrijevića te mu čestitao rođendan koji mu je danas, a kako nam je kazao, ovo mu je jedan od najljepših poklona u životu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime