Splitski gradski vijećnik i povjerenik Civilne zaštite Martin Mladen Pauk još je u nedjelju u svom statusu napisao da su zabilježena dva slučaja vezana uz ilegalne migrante u kojima je, kako on kaže, došlo do napada. Jedan se navodno dogodio u Splitu, a drugi u Aržanu.

– Nismo zaprimili dojave niti imamo evidentirane takve događaje na području naše PU – kazala nam je u ponedjeljak Sanja Nazlić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Jedan Splićanin jučer je napisao:

“Prijatelju su migranti jučer oteli dida M.B., četvorica njih u okolici Aržana. Jedan od četvorice imao je uperen pištolj, te su prisilili starog čovika koji je nedavno imao i operaciju da ih kroz šumu odvede na lokaciju označenu na topografskoj karti te mikrolokacije.

Čovik je prolazio kroz šumu i drače, sve dok ih nije doveo na lokaciju koju su tražili. Tamo ih je dočekala druga skupina migranata, pa su dida pustili nazad.

Vratio se doma izmoren i izgreban, jer je pješačio nekoliko kilometara kroz šumu. Jedan od četvorice govori bosanskim jezikom, ne baš savršeno”, piše Splićanin čiji se status proširio društvenim mrežama.

Martin Pauk na ovu temu obratio se Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH.

“Kao povjerenik civilne zaštite sve sam prijavio i pozvao građane na podizanje svijesti s ciljem samozaštite te na prijavljivanje počinitelja kaznenih djela. Nadležne službe svakodnevno prate moj profil i objave te reagiraju sukladno istima, stoga i sada očekujemo žurnu reakciju Ministarstva unutarnjih poslova.
Kako je moguće da čovjek prijavi otmicu od strane migranata, a da o tome ne postoji izvještaj ili odgovor na službeni upit?

Mi smo punopravni građani Republike Hrvatske te očekujemo zaštitu od strane institucija iste. Onog trenutka kad institucije prestanu kvalitetno djelovati stvara se kaos i bezakonje, a to dovodi do masovne psihoze koja će na koncu rezultirati spiralom zločina i zla. Građani se ne osjećaju sigurno u vlastitim selima i gradovima, vrijeme je za reakciju nadležnih službi”, poručio je Pauk.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime