Bivši tenisač Goran Ivanišević i njegova obitelj proživljavaju teške trenutke. Naime, njegova sestra Srđana Ivanišević preminula je nakon duge i teške bolesti.

Goran Ivanišević ove godine za Večernji list ispričao o teškim trenucima u karijeri kad je saznao za Srđaninu bolest.

– Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se koncem 1988. godine. Pripremao sam se za put u Australiju gdje sam planirao igrati kvalifikacije u Adelaideu i potom kvalifikacije Australian Opena i možda nastupiti na juniorskom turniru. Prije nego što sam krenuo na put, otac mi je rekao da mi je sestra bolesna, da je liječenje skupo, da on ostaje doma i da ću biti sam. Ja te noći nisam spavao, a sljedeći dan sam otputovao u Australiju i tamo izgubio u završnom krugu kvalifikacija u Adelaideu, ali ušao sam kao sretni gubitnik i stigao do četvrtfinala. I u Melbourneu sam prošao kvalifikacije i također stigao do četvrtfinala. Juniorski turnir nisam ni igrao. U svakom slučaju sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji ponio sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nisam odvajao sve do dolaska kući. I zbog toga nisam spavao u avionu. Onda sam došao ocu i rekao: “Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da se mogu konačno naspavati” – ispričao je Goran.

– Ovo je nezaboravan dan – rekla je na splitskoj rivi na dočeku svog brata koji je upravo osvojio Wimbeldon. Tada je 17-godišnji Goran odlučio učiniti sve za sestru Srđanu saznavši da boluje od leukemije. Ona je u tom trenutku bila trudna s prvim djetetom, a njezin brat se spremao za Australiju.

Ubrzo nakon toga Goran se probio u sam vrh svjetskog tenisa. Počeo je igrati finala, osvajati turnire, pobjeđivati renomirane svjetske tenisače.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime