Grupa Festivo je splitska grupa koja u trenutnoj postavi djeluje nekoliko godina. Riječ je o grupi koju čini 7 članova i to kako slijedi:

Joško Radić (bubanj, udaraljke), Pavao Akrap (gitara, usna harmonika, back vokal), Marko Budalić (klavijature i harmonika), Teo Vojković (lead vokal, gitara), Goran Marušić (bas, kontrabas), Zlatko Šimić (lead vokal, tamburica, truba) i Vilma Novaković (lead vokal).

Glazbeno-programski ova grupa nudi dva potpuno različita programa; jedan koji bi danas mogli nazvati standardnom postavom s električnim instrumentima, te drugi koji je tamburaškog karaktera.

– Trenutno smo u procesu objave autorskog prvijenca pod nazivom „Ala koze“, koji je nastao u suradnji sa poznatim hrvatskim skladateljem i tekstopiscem Nenadom Ninčevićem koji je autor stihova za pjesmu. Autori glazbe i aranžmana kao i scenarija za spot su Pavao Akrap i Joško Radić, a glazbeni producent je Ivica Čović Pipo. Svojim sudjelovanjem u stvaranju pjesme posebno su nas zadužili:

Momci iz studija „Loops“ gdje je pjesma snimljena, Teo Turk iz klape Šufit koji je pridonio vokalnoj raznovrsnosti pjesme, Teo Brajčić i Brankica Brodarić (back vokali), Predrag Svačić-tubista, Mario Blažević koji je vlasnik sale „Mr&Mrs“, gdje je snimljen dobar dio kadrova za spot, a ujedino je i glumio u spotu, Teo Berecka- kamera i montaža, Dean Dergić koji je sudjelovao u spotu kao trubač – kazao nam je Marko Budalić, član benda.

Spot za pjesmu premijerno pogledajte ovdje:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime