Na prijedlog Županijskog stožera civilne zaštite, Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o karanteni za mjesta Murter i Betina s obzirom na veliki broj pozitivnih osoba zaraženih virusom. Prema zadnjih informacijama, za sada je ukupno osam zaraženih na Murteru, a nekoliko desetaka osoba ima povišenu temperaturu.

Murter je od 8:45 sati u potpunosti zatvoren, građani ne mogu ni ući na Murter ni otići s njega, čak ni s propusnicom.

Na cesti se nalazi i traka za bušenje automobilskih guma, ukoliko netko odluči prekršiti mjeru zabrane napuštanja otoka.

Foto: N1

Na Murteru, kako se čulo danas na tiskovnoj konferenciji šibensko-kninskog Stožera, postoji velika sumnja u lokalnu transmisiju bolesti.

– U takvoj situaciji najučinkovitija mjera je stavljanje ugroženog prostora pod mjere karantene. Stožer Šibensko-kninske županije napravio je sve moguće predradnje, konzultacije i radnje kako bi se otok Murter, a to se prvenstveno odnosi na naselja Murter i Betina, od jutros stavili pod mjere karantene, sve u cilju zaštite zdravlja stanovnika otoka Murtera. Prema tome, u naselja Murter i Betina se neće moći ući, kao ni izaći iz njih, osim hitnih slučajeva i hitnih službi – kazao je župan Goran Pauk.

prioskz

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime