U narednom tjednu, odnosno u vremenu od 14. listopada ( ponedjeljak) do 20.listopada ( nedjelja) na području Policijske uprave šibensko-kninske će se provoditi ciljana akcija usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa, sukladno Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području.

U cilju povećanja stanja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, a u sklopu tjedna provođenja akcije TISPOL – pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, na našem području će se u narednom tjednu, odnosno u vremenu od 14. listopada (ponedjeljak)  do 20. listopada (nedjelja) provoditi ciljana akcija usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa.

U nadzor prometa bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policajci će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja, a i prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa.

Na području ove Policijske uprave u proteklih devet mjeseci  bilježimo manji broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovali  vozači teretnih vozila i autobusa, kojih je u promatranom vremenu zabilježeno 98 u odnosu na 103 takve prometne nesreće u istom razdoblju prošle godine, što je smanjenje od 5 prometnih nesreća.

U tim prometnim nesrećama  je ozlijeđeno  29 osoba, (18 – 2018.g.), što je povećanje za 61,1%  odnosno 11 osoba je više ozlijeđeno, dok u promatranom periodu nije bilo nesreća s poginulim osobama koje su uzrokovali vozači teretnih vozila ili autobusa.

– Upozoravamo sve sudionike u prometu  da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve da ne koriste mobitele tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa. jer samo odgovornim ponašanjem u prometu, doprinose, kako svojoj sigurnosti, tako i sigurnosti svih sudionike u prometu – poručili su iz PU.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime