Danas je u gradskoj vijećnici u Solinu održana primopredaja 20 računala, koje je tvrtka AD Plastik donirala gradu Solinu, a donacije će biti proslijeđene solinskim školama i udrugama.

Tom prilikom se gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević osvrnuo na 2018. godinu.

Kako ste zadovoljni s 2018. godinom?

– Iza Grada Solina i Gradske uprave je jedna jako uspješna godina. Da je tako, potvrđuje donošenje novog Proračuna i izvršenje Proračuna, gdje očekujemo da ćemo poslovanje završiti u plusu. Puno smo projekata realizirali, ali i pripremili. Realizacija pripremljenih projekata se očekuje u 2019. godini. Kako sam već rekao, možda nisan zadovoljan s dinamikom realizacije pojedinih projekata i programa. To je ono na čemu trebamo raditi. Kako sam već istaknuo prilikom donošenja Proračuna, postavili smo dosta ambiciozan plan za 2019. godinu, sa dosta važnih projekata i programa važnih za život naših sugrađana. Istaknuo bih one najvažnije, a to su izgradnja vrtićkog centra u naselju Priko Vode, početak izgradnje drugog vrtićkog centra u Rupotinama, početak uređenja Jadro – izvor života, uređenje ljetne pozornice Gradine te pripreme za početak gradnje trga.

Sve su to iznimno važni i veliki projekti, koji su i financijski zahtjevni za Grad Solin. Vjerujem da ćemo našim zalaganje većinu tih projekata realizirati, na dobro svih naših sugrađana.

Na što ste posebno ponosni u 2018. godini?

– Posebno sam ponosan na činjenicu koja se ponavlja, a i ja je stalno ponavljam, da smo, unatoč tome što većina Hrvatske, ali i Dalmacije odumire, među rekorderima po prirodnom prirastu šestu godinu zaredom. Uvijek ističem da, ako nema djece i mladih, uzaludni su svi projekti i programi koji će se realizirati. Mi kao gradska uprava, imamo mnogo programa i projekata, koji su interesu djece i mladih.

Danas ste dobili vrijednu donaciju, koju prosljeđujete potrebitima?

– Da, to je donacija, ali i jedan primjer dobre suradnje solinskih gospodarstvenika i Grada Solina. Jedna smo od rijetkih lokalnih samouprava, koja uz to što organizira prijem za obitelji poginulih branitelja, organizira prijem za lokalne poduzetnike i gospodarstvenike, kako bi ja, kao gradonačelnik, zahvaljio njima na jednom iznimnom doprinosu za razvoj našeg grada.

AD Plastik, velika tvrtka i za hrvatske okvire, donira 20 računala institucijama i udrugama s područja Solina i na tome im od srca zahvaljume.

Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika, se osvrnuo na donaciju.

– Čast nam je što smo mogli pomoći našim sugrađanima i pomoći im u njihovom radu. Donirali smo dvadeset računala u okviru raspoloživih sredstava i vjerujem da će to pomoći razvoju zajednice, ali prije svega djeci, koja uvijek trebaju pomoć.

Vaša tvrtka cijelu proizvodnju izvozi u inozemstvo?

U Hrvatskoj imamo tri tvornice, a izvozimo 100% proizvodnje. Zapošljavamo 1500 radnika, od čega je na području Solina 800. Isto toliko radnika imamo u zemljama u kojima također imamo tvornice, zaključio je Došen.

Mladen Peroš, član Uprave Ad Plastik, je uputio čestitku svim građankama i građanima Solina.

– Blagdansko je vrijeme. Svim sugrađankama i sugrađanima želim blagoslovljen i sretan Božić i uspješnu 2019. godinu. Vjerujem da je dobra godina iza nas i vjerujem da će 2019. godina biti isto takva, ako ne i još bolja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime