Za razliku od prethodnih nekoliko dana, srijeda je donijela nešto više oblaka. Tako je popodne u dijelu Zagore bilo prolazno jačih pljuskova. Prema podacima mreže Pljusak.com, u Cisti Velikoj je palo 6 litara kiše po kvadratnom metru, a u Sinju i Hrvacama po 5 litara.

Najviše dnevne temperature bile su visoke, od 24 do 29°C, a zbog juga i visoke koncentracije vlage u zraku, bio je dojam “teškog” vremena. U večernjim satima temperature zraka na zapadu Hrvatske su do 10 stupnjeva niže u odnosu na isto vrijeme jučer. Zahlađenje još nije stiglo do Dalmacije, a kada i stigne tijekom četvrtka, pad temperature zraka bit će puno manje izražen nego drugdje u zemlji.

Uoči fronte, u Dalmaciji je večer topla, u većini predjela iznad 20 stupnjeva, a u 22 sata u Zaostrogu je izmjereno vrlo toplih 26°C.

Na sjevernom Jadranu i na sjeveru Dalmacije zapuhala je umjerena, ponegdje i jaka bura. Podno Velebita bura je imala udare do olujnih 114 km/h.

Olujna bura danas u Senju. Foto: Denis Vlašić

HAK Javlja da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru i Lici. Mogući su odroni. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

HAK je dojavio ograničenja na sljedećim dionicama Jadranske magistrale zbog vjetra:

između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila);
između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime