Kaštela će u svibnju ove godine dobiti novi poslovno društveni centar koji će biti smješten u Kaštel Gomilici, a projekt će biti realiziran u suradnji tvrtke Ribola d.o.o. i Grada Kaštela.

Realizacija projekta koji je predstavljen na konferenciji za medije, kreće već u ponedjeljak kada započinje pražnjenje, a potom i rušenje postojeće trgovine Ribole, a upravo na tom zemljištu niknut će novi objekt, koji će uz poslovnu, imati i društvenu namjenu.

-Još prije dvije godine počela je priča oko izgradnje ovog centra od kojega će koristi imati, kako tvrtka Ribola koja je investitor, tako i Grad Kaštela. U neposrednoj blizini lokacije na kojoj će se graditi ova moderna građevina nalaze se i prostori nekoliko udruga, pošte i Mjesnog odbora.

Korisnici tih prostora koji su sada u vlasništvu grada, nakon realizacije projekta dobit će potpuno nove prostore za svoje djelovanje i to skoro tri puta više kvadrata nego ih trenutno koriste. Sada je površina prostora koje koriste udruge, pošta i Mjesni odbor nešto više od 100 metara četvornih, a kad se presele u nove prostore ona će iznositi oko 500 kvadrata, što je tri puta više. Posebno me veseli što je u sklopu prostora koji će bit namjenjeni društvenim aktivnostima predviđena i multimedijalna dvorana za organizaciju raznih događanja – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović navodeći kako će ovaj projekt nakon svoje realizacije bit svojevrsni centar mjesta jer se u neposrednoj blizini nalazi i crkva.

Opsežnije o ovoj, 7,5 milijuna kuna teškoj investiciji govorio je Ivica Martinović, direktor investicija i razvoja ove kaštelanske tvrtke koja svoje poslovanje zadnjih godina širi izgradnjom novih modernih centara i to na području cijelih Kaštela.

-Radi se o novom dvoetažnom moderno uređenom objektu ukupne brutto razvijene površine 1.430 metara četvornih. U prizemlju novog objekta nalazit će se prodavaonica robe široke potrošnje, mesnica, ribarnica, frizerski salon i pošta s pripadajućim + prostorijama, te trafostanica. Na prvoj etaži objekta uređuje se deset ureda, konferencijska dvorana i tehnička soba namijenjene korištenju udruga i drugih tijela pod pokroviteljstvom grada Kaštela. Na prvoj etaži osiguran je i prostor za caffe bar te dvije nenatkrivene terase kako bi posjetitelji i korisnici centra imali prostor i za uživanje u slobodnom vremenu. Nova građevina donosi i novi prostrani te moderno uređen okoliš s dovoljnim brojem parkirnih mjesta i zelenom površinom uz jednostavni pristup istom s glavne gradske prometnice. Ispred budućeg centra tako će „niknuti“ oko 55 parkirnih mjesta. Investiciju u ovaj društveno gospodarski objekt u potpunosti financira tvrtka Ribola d.o.o.., a ovim projektom još jednom se potvrđuje dugogodišnja poslovna stabilnost i razvojna orjentiranost tvrtke, posebice na području grada Kaštela, čiju podršku kao lokalni poduzetnik tvrtka Ribola bilježi od samih početaka- kazao je Martinović.

Od ponedjeljka 7. siječnja 2019. prodavaonica Ribole u Kaštel Gomilici iza pošte prestaje s radom, dok će sama pošta, Mjesni odbor i prostori udruge sv. Jeronim i dalje biti na istom mjestu. Tek nakon što se izgradi centar ovi korisnici gradskih prostora sele u nove prostore koji će se nakon etažiranja prepisati Gradu u vlasništvo, a na mjestu gdje su bili, izgradit će se parkiralište.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime