POČELO ZAHLAĐENJE Snijeg pada u dijelu Zagore, uvod u vrlo hladan kraj tjedna

Snježna "zavjesa" zahvatila je Dinaru i Kamešnicu, a snježnih pahulja bilo je i na širem sinjskom područjuSrijeda je na dalmatinskom području donijela promjenjivo vrijeme uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja.

U poslijepodnevnim satima zbog izraženog sjevernog visinskog strujanja došlo je do prolazno povećane naoblake u dijelu Dalmacije, osobito u Zagori, a najviše na graničnom području s BiH.

Snježna “zavjesa” zahvatila je Dinaru i Kamešnicu, a snježnih pahulja bilo je i na širem sinjskom području. Slab snijeg padao je u okolici Hrvaca i Trilja, ali i na cijelom području u podnožju Dinare i Kamešnice.U cijeloj Dalmaciji puše umjerena bura s povremenim jakim do vrlo jakim udarima. Nakon hladnog jutra u kojem su temperature u Zagori padale do -5 Celzijevih stupnjeva, a slabog mraza bilo je ponegdje uz obalu i na otocima, dan je ipak malo topliji. Temperature su od 7 u Zagori do čak 13 Celzijevih stupnjeva ponegdje uz obalu.

Četvrtak nam donosi nastavak promjenjivog vremena u kojem i dalje može biti povremenog i vrlo slabog snijega.

Od petka nas očekuje suho i vjetrovito s burom i naglim zahlađenjem koje će imati svoj vrhunac u danima vikenda.

Tada će u noćnim satima u svim dijelovima Dalmacije biti mraza, pa čak i uz obalu i na otocima.

U nedjelju ujutro u nekim kotlinama Zagore temperature mogu doseći i -10 stupnjeva Celzijevih.

Nigdje se u Dalmaciji u narednim danima ne očekuje stvaranje snježnog pokrivača, jer će nadolazeće zahlađenje biti suhog karaktera.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
8
Grrr
4
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime