Učenici Prve gimnazije Split sinoć su u Gradskom kazalištu mladih ispraćeni dugotrajnim pljeskom nakon svoje izvedbe Macbetha. U samo devet dana, gost iz Dovera, prof. Paul Sherman uz asistenciju prof. Olge Granić i prof. Sande Cambj, postavio je prilagođenu verziju čuvenog Šekspirovog djela, te pokazao oduševljenoj publici svu raskoš talenta splitskih učenika.

– Bilo mi je neobično zadovoljstvo vratiti se opet u Split jer sam još 2000. godine postavljao mjuzikl My Fair Lady u splitskom kazalištu sa tadašnjim učenicima Prve gimnazije i učenicima Astor Collega iz Dovera. Oduševljen sam talentom ove djece i jako sam ponosan što sam radio s njima – kazao je Sherman.

Ravnateljica Prve gimnazije Dobrila Gotovac Stipaničev rekla je kako su učenici osim glumačkih, jezičnih, interkulturalnih i književnih elemenata rada na ovom projektu imali priliku raditi i na elementima scenografije, kostimografije, šminke i titlovanja.

– Veliku zahvalnost dugujemo GKM-u i ravnatelju Ivi Perkušiću na ustupljenom prostoru i tehničkoj podršci – zaključila je.