Hrvatsko planinarsko društvo Malačka iz Donjih Kaštela poziva na proslavu obilježavanja dvadeset druge godišnjice postojanja i kontinuiranog djelovanja. Proslava će se održati u Domu Malačka u Kaštel Starom 19. i 20. siječnja 2019. godine. Pozivaju se svi građani da uveličaju događanja i to kako slijedi:

Subota, 19. siječnja: svečani doček gostiju i  sudionika staze Via Adriatice te u 19 sati predavanje Srećka Vukova, idejnog začetnika staze Via Adriatica, duljine 1080 km, koja povezuje najatraktivnije planinarske masive, vrhove i predjele duž Jadranske obale, od Istre do Prevlake. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Nedjelja, 20. siječnja: održat će se planinarska tura stazom od Labina preko sela Botići „kontrolne točke PPD Crni Krug“ do doma na Malačkoj. Polazak na ovaj divan izlet je s željezničke stanice u Kaštel Starom vlakom u 8,14 sati. Svi zainteresirani trebaju doći minimum 20 minuta ranije zbog kupnje karte čija je cijena 12 kn (za odrasle), 6 kuna (za djecu). Sv. misa održat će se u kapelici blaženog Alojzija Stepinca u 13 sati. Organiziran je ručak za sve sudionike, a nakon toga će se podijeliti priznanja društvima. Završetak obljetnice se planira oko 16 sati. Ovo je jedinstvena mogućnost za jednodnevni izlet i slobodni ste se priključiti ako i niste član planinarskog društva. Upravo stoga HPD Malačka poziva na zanimljiv obiteljski izlet sve zainteresirane, laganu šetnju i dobro druženje u prirodi.

Via Adriatica Trail je projekt jedinstvene turističko-planinarske pješačke staze u Hrvatskoj koja se proteže od južnog istarskog rta Kamenjaka do južnog dubrovačkog brda Srđ. Ukupna dužina Via Adriatica Trail iznosi oko 1000 kilometara i može se obilaziti u etapama ili se jednostavno upustiti u pustolovinu dugog putovanja.

Začetnici ove originalne ideje su Srećko Vukov i njegova ekipa iz Pustolovno ekološke udruge AktivNatura. AktivNatura je dobro poznata u planinarskim krugovima, stoga nimalo ne čudi da ideja stiže upravo iz njihovih redova, kao i sama realizacija projekta.

Kao dio proslave dvadeset druge obljetnice Hrvatskog planinarskog društva Malačka, voditelji projekta Via Adriatica Trail izabrali su  HPD Malačka i kao mjesto gdje će, zajedno s lokalnim planinarima, prezentirati svoje aktivnosti i planove. Planinarski dom Malačka,  s novim predsjednikom Zvonimirom Pericom, ovim događajem najavljuje niz aktivnosti HPD Malačka koje će biti otvorene svim građanima Kaštela, Solina, Splita, za obiteljska druženja, piknike, kratke i duge šetnje. Poseban naglasak bit će na školarcima za koje će organizirati posebne aktivnosti, a u suradnji s Gradom Kaštela očekuje nas niz inovativnih događanja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime