Planinari HPD Kozjak proteklih dana obilježavali su svoj rođendan, a proslavu rođendana tradicionalno obilježava i u srijedu, 1. svibnja, zajedničkim izletom do planinarskog doma Putalj te kuhanim fažolom.

Okupljanje sudionika je u 10 sati na parkingu sjeverno od groblja u Kaštel Sućurcu, odakle će se zajednički krenuti, preko lokaliteta crkvice Sv. Jurja do planinarskog doma.
A na planinarskom domu sudionike izleta čekat će tradicionalni prvosvibanjski fažol, zbog čega su članovi društva pozvali sve prijatelje da im se pridruže.

Hrvatsko planinarsko društvo Kozjak osnovano je prije 70 godina, a danas broji oko 150 članova. Kroz svoj rad organizirali su planinarske izlete, obnovili, očistili i označili brojne staze na Kozjaku i aktivno radili na promociji planinarstva i zaštiti prirode.
Najimpresivnija aktivnost društva je svakako izgradnja i održavanje Planinarskog doma Putalj, koji je 2015. godine proglašen najljepšim planinarskim domom u državi, a svakodnevno je okupljalište brojnih građana Kaštela i okolice, kao i stranih planinara i turista.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime