Saborski zastupnik i predsjednik splitskog HDZ-a, Petar Škorić, komentirao je upotrebu pozdrava “Za dom spremni”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“U posljednje vrijeme svjedoci smo najobičnije estradizacije određenih funkcija u našoj državi. Prvo smo naišli na taj slučaj kod bivše predsjednice Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, a sada to vidimo da se to ponavlja i na primjeru Pučke pravobraniteljice, pa nas ne smije iznenaditi što to postaje zarazno pa će sutra njihov primjer slijediti i drugi opunomoćenici Hrvatskog sabora. Nedopustivo je da se takve ozbiljne dužnosti iskorištavaju i zloupotrebljavaju za političko djelovanje ili eventualno pripremanje terena za takvo djelovanje.

O tome kako dotična izvršava svoju dužnost dovoljno govori kako se počela miješati i u to koje pjesme i koje stihove će glazbenici u hrvatskoj pjevati. To dovoljno govori o neozbiljnosti, pa na kraju krajeva, i nedoraslosti toj ozbiljnoj ulozi. Svaki izraz i svaka fraza mogu imati više značenja i svaki taj izraz se mora promatrati u kontekstu cijele rečenice. Ta logična metoda se treba i primjenjivati i na pozdrav „Za dom spremni“ kojeg su brojni naši suborci nosili na svome ramenu, a dobar dio njih i po oznakama s tim pozdravom prolijevali svoju krv i položili život za svoju domovinu, za slobodu i za svoje suborce. Ako gđa Vidović ima problem s tim pozdravom u kontekstu Domovinskog rata(a očito je da ima), neka se ostavi dužnosti koju obavlja, izađe pred naše građane i izbori se za mandat u ovim klupama.

Jednostranom i jednodimenzionalnom kriminalizacijom tog gesla radi se šteta Hrvatskoj, našoj povijesti i svim herojima koji su 90-ih godina pod tim geslom poginuli. To ne nedopustivo. Moja interpretacija tog pozdrava kojeg smo čuli i u pjesmama 90-ih godina je iskaz spremnosti za podnošenje i one ultimativne žrtve za slobodu svog naroda i u tom kontekstu se to treba promatrati.”
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

 1. TITO ,STALJIN,MAUCE-TUNG,DA LI SU BILI ZLOČINCI SVOGA VREMENA???
  PA UMJESTO ODGOVAR POŠTOVANOM NOVINARU,ZLATKU PRICI,ODGOVARAM POŠTOVANOM I CIJENJENOM UREDNIKU ,CROATIVE,S’KOJIM VEĆ U NEKOLIKO NAVRATA RAZMJENJUJEM MISLI!!!!
  PA POŠTOVANI UREDNIČE CROATIVE,UZIMAM SI SLOBODU DA SE OPET OBRATIM VAMA, I DA AKTIVIRAM VAŠU VISOKU SVIJEST,TIČUĆISE VAŠE ODLUKE ,KAO UREDNIKA ,DA PUSTITE U JAVNI OPTICAJ JEDNU KOLUMNU,JEDAN NAPIS ,DUHOVNO I UMNO NAOPAK, KOJI PO SVOM DUHOVNOM I UMNOM POIMANJU VREMEA I SVIJETA U KOJEM ŽIVIMO TOTALNO ODUDARA. PA SE MORAM ZAPITATI ,KAO INTELEKTUALNO I ŽIVO BIĆE ,SA SVOJOM SVIJEŠĆU ,DA POSTOJIM KAO POVIJESNI ČOVJEK I ZNAM MISLITI,A DA SE SUSRETNEM SA OV AKVIM NAPISOM OD AUTORA ZLATKA PRIZE U KOJEM POSTAVLJA PITANJE I TRAŽI ODGOVORE ,DA LI SU TITO,MAUCE-TUNG I STALJIN ZAISTA BILI NAJVEĆI ZLOČINACI NAŠEG VREMENA , A DA NISU ZA SVOJA NEDJELA OSUĐIVANI NI SUĐENI??? PA SE JA OPET PITAM, DA SE KOJIM SLUČAJEM ,UVIJEK UZIMAM ,DA SE ,VAŠ KOLUMNISTA ,INDOKTRINIRANI ,STEPINČEVSKI KATOLIK,ZLATAKO PRICA, NAŠAO U VREMENIMA ŽIVLJENJA VELIKOG FILOZOFA HEGELA ,ZA MENE, NADA SVE SUVREMENOG ,DO DANAS NENADMAŠNOG ,I DA JE TAJ VELIK FILOZOF PROČITAO OVAJ NJEGOV KOMENTAR ILI KOLUMNU U KOJOJ JE SUŠTINA SADRŽAJA POSVEĆENA KREATIVNOM I PERSPEKTIVNOM VREMNU NOVIH DRUŠTVENO-POLITIČKIH I DRUŠTVENEO-PROIZVODNIH ODNOSA, SKORAŠNJIM DRUŠTVENO-POLITIČKIM VIZIONARIMA,STALJINU ,MAUCE-TUNG I TITU ,U KOJOJ SE NJIH TROJICA SPOMINJU KAO NAJVEĆI DRUŠTVENO-POLITIČKI I INDIVIDULANI UZURPATORI, TLAČITELJI I KRVOLOCI ,KOJI SU SE KORISTILI SVOJIM OVLASTIMA ,ISKLJUČIVO KAO TERORISTI I KRVOLOCI ,DA BI VLADALI SVOJEVOLJNO I APSOLUTNO, ZOG ČEGA SU POZNATI I PROZVANI,PIŠE VAŠ KOLUMNISTA ,U SVIJETU POLITIČKIH I DRUŠTEVENIH ZNAOSTI KAO DIKTATORI KOJI SU U TOKU SVOJIH VLADANJA UBILI STOTINE MILJUNA NEVINIH GRAĐANA ,SAMO ZATO ŠTO SE NISU IDENTIFICIRALI SA NJHOVIOM IDEJOM VLADANJA.
  VAŠ KOLUMNISTA , IZ NJEGOVIH JAVNO-PISANIH ISTUPA,SAZNAJEM DA JE SLABO ILI NIKAKO DRUŠTVENO-POLITIČKI, A NAJMNAJE DA DODAM I FILOZOFSKI OBRAZOVANA OSOBA, DA BI MERITORNO PROSUDILA ,DRUŠTVENO-POLITIČKE I DRUŠTVENO-PROIZDODNE VLADAJUĆE ODNOSE U VREMENIMA U KOJMA SE PO NAHRUPU NARODNOG DUHA, HEGELOV IZRAZ ZA REVOLUCIJU,U RUSIJI ,KINI I UOPĆE U AZIJI ,PA I U EVROPI ,ONOG ISTOG KOJI JE U FRANCUSKOJ REVOLUCIJI SVIM KLASNIM ČINBENICIMA REZAO GLAVE NA GILJOTINI ,JER DRUGOG PUTA NIE BILO.
  PA ĆU ZA POUKU NEUKIM OSOBAMA POSLUŽIT SE SLIJEDEĆIM PODACIMA KOJI GOVORE SASVIM SUPROTNO OD ONIH ,KOJI OVIM EVROPSKIM PROSTORIMA VALADJU VEĆ NEKOLIKO STOLJEĆA, JER TIM PROSTORIMA VLADA ZAPADNA,KRŠAĆANSKA CRKVA U SIMBIOZI SA MONOPOLSKIM KAPITALOM I TAJ DUH ,ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTA ,UDRUŽEN SA MONOPOLSKIM PLJAČKAŠKIM KAPITALOM NAMEĆE IDEJU I DUH ONIH ISTINA KOJIM SE ZLATKO PRIZA STALNO SLUŽI,JER NE ZNA NIŠTA DRUGO.
  PA MU NUDIM NA PROVJERU ,A I VAMA POŠTOVNI UREDNIČE,IZJAVU PAPE U OSTAVCI,BENETIKTA XVI-TOGA KOJU JE IZGOVORIO ,PO MOJOJ PROCJENI ,PRIJE 5-6 GODINA U TALIJANSKOM GRADU ASSISSIU,NA JEDNOM MEĐURELIGIJSKOM SKUPU ,KADA JE REKO SLIJEDEĆE; MOJA PARA-FRAZA ,ALI SUIŠTNA JE APSOLUTNA I TOČNA; PA PAPA BENETIKT REČE SLJEDEĆE;NAŽALOST ,MORAM KONSTATIRATI DA NI KRŠĆANSATVO SE ,KROZ SVOJU POVIJEST NIJE PONAŠALO ONAKO KAKO SU TO NALAGALE ODREDNICE, VEĆ SE,MORAM KONSTATIRATI SA ŽALOŠĆU I KAJANJEM , ŠPEKULATIVNO ODNOSILO PREMA SVOJOJ PASTVI,ZGRTANJEM OVOZEMALJSKOG BLAGA ,SVE DOSKORA ,I AMBICIJOM DA APSOLUTNO VLADA ,OSIM MATREIJALNIM ,I SVIM SVJETOVNIM SVOJSTVIMA SVIJETA ZBILJE-.I ZATO MI, ISKRENI I VJERUJUĆI,DANAS ,KRŠĆANI ,MORAMO SE POKAJATI I ISKRENO ODBACIT SVE TAKVE NAKARADE , DA BI BILI ONO ŠTO SVEVIŠNJI TRAŽI OD NAS NA ZEMLJI.NARAVNO, PA NASTAVLJA,MORAM KAZATI I TO,DA SU SE KROZ TU OPTEREĆENU POVIJEST KRŠĆANSKE NASTRANOSTI ,TAKVOM DJELOVANJU , ČESTO SUPROSTAVLJALI VELIKI CRKVENI UMOVI,ALI SU UVIJEK BILI U MANJNI I ZAVRŠILI NA LOMAČAMA.
  DALJE, SLIJEDEĆI IZVOR PRAVE ISTINE KOJOJ MORAMO BITI SLJEDBENIC JE NAJČEŠĆE JAVLJANJE ,AMERIČKOG PROFESORA LINGVISTIKE,NOAMA CHOMSKOG,KOJI SE ČESTO JAVLJA SA ISTINAMA DRUŠTVENO-POLITIČKIH ZBIVANAJ NA NAŠOJ GEJI,PA JE U TU SVRHU IZDAO I JEDNU POZAMAŠNU KNJIGU POD NASLOVOM;=HEGEMONIJA ILI OPSTANAK=. U TOJ KNJIZI NAVODI ,IZMEĐU MILJUNA OSTALIH ZLOOČINA ZAPADNOG KRŠAĆNSTVA UDRUŽENEOG SA AMERIČKOM VOJNO- STARTEŠKOM DOKTRINOM, JEDNU POSEBNO VAŽNU ISTINU KOJA GLASI; KRŠĆANSKA CRKVA U SURADNJI SA CIOM , OD 6O-DESTIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA ,PA DO RUŠEBNEJ BERLINSKOG ZIDA ,SAMO NA JUŽNO-AMERIČKOM KONTINENTU UBILI SU VIŠE LJUDI,NEGO ŠTO JE TO UČINIO ISTOČNI ,KOMUNISTIČKI BLOK, ZA ČITAVO VRIJEME SVOGA POSTOJANJA ,KOME SU PROIZVOLJNO NATOVARILI MILJUNE NEVINIH ŽRTAVA..
  PA SLIJEDEĆA ISTINA KOJU POŠTOVANI NEUKI ZLATKO I GALERIJA STEPIČEVSKIH NO VINARA,NIKADA NIJE SPOZNALA ILI NIJE HTJELA, DA JE CIA KRAJEM OVG STOLJEĆA U SALOVADORU,NARVNO UVIJEK UZ POTPORU ZLOČINAČKE CRKVE ,U ŽUPNOM UREDU UB ILA 6 ISUSOVACA,NJIHOVU DOMAĆICU I NJENU KĆERKU,DA NEMA SVJEDOKA, SAMO ZATO ŠTO SE U SREEDNJOJ AMERICI POJAVIO KATOLIČKI POKRET =TEOLOGIJA OSLOBOĐENJA=, I TO U CRKVI ,PROTIV VLADAJUĆEG KAPITALA ,UDRUŽENOG SA VATIKANOM,SA WOJTILOM.
  PA SLIJEDEĆA ISTINA O KOJOJ CHOMSKY PIŠE JE DA JE GENERAL ,KOJI JE IZVRŠIO VOJNI UDAR U ARGENTINI DAO NALOG ,ON ILI CIA ILI KATOLIČKA CRKVA ,PA SU IZVRŠILI RACIJU PO KUĆAMA I POHAPSILI CC-A 2 HILJADE MLADIĆA ,OPTUŽILI IH ZA KOMUISTIČKU DIV ERZIJU PROTIV REŽIMA ,POTRPALI IH U AVIONE I ŽIVE IH POBACALI,IZ AVIONA, U ATLANSKI OCEAN .-PAPA FRANCESKO JE TADA BIO PONTIFIKATOR , GLAVNI BISKUB U BUENOS AIRESU ,ALI SE SVE DO DANS PRAVDA DA ON NE ZNA ,TKO JE DAO NALOG I TKO IH JE I GDJE POBACAO .MAJKE TIH MALDIĆA SU DOLAZILE U RIM POTRŽITI ISTINU OD PAPE FRANCESCA.
  DALJE ,CHOMSKY TVRDI, I TO APSOLUTNO, DA JE AMERIKA POSLIJE DRUGOG SVIJETSKOG RATA ,SAMO ZBOG SVOJIH VOJNO-STRATEŠKIH INTERESA, U RATOVIMA KOJE JE PROVOCIRALA I IZVODILA U AZIJI ,I JUGOISTOČNOJ -AZIJI, U TIM RATOVIMA UBILA CCA- 6O MILJUNA LJUDI NE UZIMAJUĆI U OBZIR RATOVE U AFRICI I BLISKOM ISTOKU,A U EVROPI STALNO-POLAKO I PERMENENTNO UBIJA DESTINE MILJUNA LJUDI.TAKAV JE SLUČAJ SA V VJERSKIM RATOM U HRVATSKOJ.
  DAKLE,POŠTOVANI UREDNIČE,CROATIVE,JA BIH PROVOCIRAN ,UPRAVO VAŠIM PROPUSTOM KOJI JE DOPUSTIO DA BUDE OBJAVLJEN TOTALNO TRAČERSKI KOMENTAR ,NA VAŠEM PORTALU,NA RAČUN TAKOZVANOG KOMUNIZMA,ODNOSNO ,SOCIJALIZMA.!!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime