Predsjednik splitskog HDZ-a i splitski vijećnik Petar Škorić komentirao je za Radio Dalmaciju posjet aktivista kada su mu iza ponoći pozvonili na parlafon.

– Neka građani sami procijene koliko je u redu raditi ponoćne sačekuše i uznemiravati obitelj i susjede i objavljivati po društvenim mrežama privatne brojeve kućnih telefona. Time više nisam meta samo ja kao političar već i moja obitelj, djeca i susjedi. Sigurno je da je takvo što nedopustivo. Budu li se takve stvari ponavljale, sigurno je da ću morati poduzeti zakonski predviđene mjere – kazao je danas Petar Škorić.

Nije se dugo čekao odgovor Inicijativa Dnevna doza splitskog nereda koja je organizirala sinoćnju “akciju”.

Podsjetimo, vijećnici splitskog Gradskog vijeća danas su jednoglasno donijeli Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Splita, ali nakon što je prihvaćen amandman oporbe da ugostitelji u staroj gradskoj jezgri radnim danom smiju raditi do ponoći. Amandman o tome da se ne dopuste zvučnici na štekatima nije prošao i oni će moći emitirati glazbu svaki dan do 23:30.

– Nažalost primorani smo reagirati na izjavu predsjednika HDZ Split Petra Škorića koji je izjavio sljedeće:

“Pa neka građani sami procjene koliko je u redu raditi ponoćne sačekuše i uznemiravati obitelji i susjede i objavljivati po društvenim mrežama privatne brojeve kućnih telefona. Time više nisam meta samo ja kao političar, već i moja obitelj, moja djeca, moji susjedi i sigurno je da je takvo što nedopustivo.”

1. Kao što je jasno vidljivo iz objavljenih snimki sinoćnjeg mirnog prosvjeda nitko vam nije spremio sačekušu već su vam građani pozvonili na parlafon. Zapravo fizički se nismo niti susreli.

2. Ukoliko vi smatrate uznemiravanjem jedan pritisak na parlafon u 23:55h, čime onda možemo smatrati vašu želju da sedam dana tjedno mnogo veća i konstanta buka odzvanja u stambenoj zoni do 02:00h? Zlostavljanjem?

3. Vaši susjedi su bili toliko uznemireni našim ponašanjem da je PU SD zaprimila ravno nula poziva. A i činjenica da su iz medija saznali uopće da se išta dogodilo u njihovom dvorištu puno kaže o “buci”.

4. Vaš broj i adresa su javno dostupni što možete i provjeriti ukoliko znate koristiti računalo upisom Petar Škorić Split Imenik u Google.

5. Što se tiče vaše obitelji i par sekundi što su u 23:55h čuli zvono s parlafona, zbilja nam je žao ako vam je uznemirilo djecu, možda sad počnete mislit i o našoj djeci i koliko ih vaše odluke teroriziraju. Što se tiče žene, ona je za razliku od djece sama odabrala za životnog suputnika osobu koja je u stanju terorizirati svojim odlukama čitav jedan kvart, pa onda ukoliko ga podržava u takvim eskapadama jednako je moralno odgovorna, jer da mi ovo radimo nekome što vi nama, izbacilo bi nas iz kuće. Vjerujemo da će se uspit odmorit na poslu u javnoj službi gdje je mi plaćamo.

Živila grbača poreznih obveznika! – stoji u današnjoj objavi na Facebooku inicijative.