Dana 19.01.2019. godine, u subotu, održat će se najveći i najatraktivniji zimski uspon u Dalmaciji, na Kamešnicu, na vrh Konj 1856 m/nv. Ova velika planinarska manifestacija već dugi niz godina privlači veoma velik broj planinara i ljubitelja snijega, s područja cijele Dalmacije i dijela Bosne i Hercegovine.

PD Jelinak Trilj ovim tradicionalni zimskim usponom na Konj počinje obilježavanje 20 godina postojanja pa je povodom obljetnice i s obzirom na to da je ovo već 20-ti zimski uspon na Konj, pripremio malo bolji priček planinara i gostiju. Uz standardni jutarnji čaj i kavu, za sve prisutne planinare i goste bit će podijeljen i tradicionalni „Jurin grah“.

– Uz naše sklonište sv.Mihovil podigli smo dva velika indijanska vigvama, da se planinari mogu skloniti i malo ugrijati, u svakom od njih biti će vatra. Pored vigvama montirali smo i jednu veliku nadstrešnicu gdje će se kuhati grah na otvorenom a ujedno se može i skloniti od eventualnih padalina.

PD Jelinak Trilj ima u planu izgradnju čvrste montažne nadstrešnice pored skloništa sv.Mihovil, pa ovom prigodom pokreće akciju prikupljanja sredstava, dobrovoljnim donacijama a sve donatore častit ćemo kuhanim vinom i kobasicama. Donacije mogu biti već od simboličnih 10,00 kn, 20,00 kn, 40,00 kn i ako netko želi dati i više bit ćemo veoma zahvalni!

Donatorima malo većih iznosa poklanjamo planinarsku kartu Kamešnice s ucrtanim svim planinarskim stazama i planinarskim objektima.

Tradicionalni zimski uspon održat će se bez obzira na vremenske uvjete, ako bude prognoza za kišu nemojte da vas to zbuni, u planini pada snijeg a to je idealno za zimski uspon.

Nadamo se velikom odazivu i veselimo se vašem dolasku! – ističe Mario Dukić, predsjednik PD Jelinak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime