Podijelite

Vodstvo i članovi stranke Pametno danas su svesrdno i aktivno podržali prosvjed Hrvatska mora bolje, kojem je cilj bolje obrazovanje, zaokret potreban za bolju budućnost Hrvatske.
– Ovo je prosvjed kojim tražimo da se proces, kakvog ova Vlada zagovara u reformi obrazovanja, zaustavi. Sadašnja, a i prethodna Vlada, zaustavile su proces kurikularne reforme koji je bio na dobrom putu. Pet stotina učitelja, vrijednih ljudi i stručnjaka, radilo je godinu dana i pripremalo Kurikularnu reformu, koja je zatim grubo prekinuta jer je aktualna vlast shvatila da ćemo uskoro imati djecu koja razmišljaju, koja će se okrenuti budućnosti i 21. stoljeću. A oni to, nažalost, ne žele. Zato tražimo odlazak ministra Barišića i gospođe Vican te da se cijeli proces izbora ekspertne skupine ponovi. Hrvatska može i mora bolje – poručila je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, s prosvjeda u Splitu.
– Ako treba, prosvjedovat ćemo svaki mjesec, svaku godinu, koliko treba, dok se Hrvatska ne zaokrene. – zaključila je Puljak.


Podijelite