Tko još nije čuo za legendu emisije TV Jadran, Miju Lolića, poznatijeg kao seljaka sa sela iz sela Žrnovnice? Ma Miju se zna nadaleko, a mogli bi i još dalje nakon što se ovih dana prvi put po svome “selu” provozao vlastitim vozilom, i to na električni pogon.

Lajkajte Facebook stranicu “Lolić Mijo, seljak sa sela iz sela Žrnovnice”

Mijin “elektromobil” pokreće električna energija iz akumulatora, a postoji čak i opcija ubrzanja i usporavanja jer mu je ugradio klizni otpornik.

Vozilo ima i pomoćni motor koji se aktivira kod većih uzbrdica.

– Na vozilu nema ništa proizvedeno u Hrvatskoj osim najprimitivnije sklopke. Sve je od Kine do Amerike – kazao je svestrani Žrnovčanin.

Što reći na činjenicu da vozilo sadrži dijelove aviona iz Drugog svjetskog rata, a apsolutni hit je instalirana WC školjka umjesto sjedala? Mijo ima obrazloženje i za tu nikad viđenu situaciju.

– WC školjka predstavlja privremenu mobilnu žrnovačku kanalizaciju dok se ne izgradi stvarna. Dolazi na kućnu adresu prema pozivu – ističe Mijo.

Video razgovor s Mijom i njegov elektromobil pogledajte u zanimljivom videu čije nam je prenošenje dopustila ekipa Zrnovnica.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime