Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

OVA ĆE NOVOST MNOGE ODUŠEVITI Nema više potrebe čekati i dozivati konobara. Naruči i plati jednim klikom

Prednosti aplikacije Tablepop u svega tri mjeseca prepoznalo čak 150 ugostitelja
D.D. / Foto: Igor Jakšić, screenshot26. prosinca 2022. 23:44
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Digitalizacija je prodrla u gotovo sve sfere života i poslovanja, no sporo prodire u sektor ugostiteljstva. To planiraju promijeniti dva mlada poduzetnika sa svojom aplikacijom Tablepop. Platforma koju su razvili digitalizira cjenike, omogućuje digitalno naručivanje i plaćanje, a u svega tri mjeseca od kada je na tržištu koristi ju već 150 ugostiteljskih objekata.

Aplikacija je to koja, objašnjavaju osnivači startupa Tablepop, bratići Amar Hasanbegović i Armin Krivdić, ugostiteljima olakšava poslovanja, produktivnost osoblja podiže za 60 posto, a gostima daje brzu i jednostavnu uslugu, javlja Poslovni.hr.

Odzvonilo čekanju

Nema više potrebe čekati i dozivati konobara. Jednostavnim skeniranjem QR koda gost odmah ima pregled cjenika i jelovnika. Kada odluči što će piti ili jesti jednim klikom naručuje. Konobar na tabletu ili papiru (jer sustav je poveza s printerom) dobiva narudžbu.

U konačnici, gost putem Tablepopa može i platiti. Ovo je win-win platforma i za ugostiteljske objekte i goste, koja je usto vrlo jednostavna za korištenje. A to je osnivačkima Tablepopa bilo iznimno važno.

Ugostiteljsko je što se digitalizacije tiče, objašnjava Armin Krivdić, zadužen za tehnički i programerski dio aplikacije, vrlo konzervativni sektor. “Blagajne i Internet su zapravo jedina tehnologija koju su do nedavno koristili.

Usto, sektor je to u kojem, po pitanju digitalizacije, treba biti oprezan jer inovacija koju nudite mora biti jednostavna za korištenje kako gostima tako i ugostiteljima. Inače neće biti prihvaćena”, objašnjava 28. godišnji Armin.

Upravo je to uspjelo dvojici mladih poduzetnika. Za pristup digitalnom cjeniku, digitalnom naručivanju i digitalnom plaćanju korisnik ne mora skidati aplikaciju, niti se registrirati. Samo mora skenirati QR kod. Također, korištenje je platforme vrlo jednostavno i za ugostitelje, a njezina integracija u postojeći sustav traje vrlo kratko, od tri do sedam dana.

“Naša je filozofija da je najbolja tehnologija ona koja se ne vidi. Sustav integriramo tako da nema nikakvih potvrda te ne zahtijeva nikakve tehnološke vještine. Razvili smo platformu koja osoblju omogućuje da se maksimalno posveti svom poslu, bez da se imalo zamara tehnologijom, što dovodi do digitalne evolucije u ugostiteljstvu”, ističe Armin.

Dodatna je pogodnost to što ugostitelji mogu birati koje će od mogućnosti Tablepopa koristiti. Dakle, ako žele samo digitalni cjenik, dobit će samo to. No iskustvo pokazuje, ističe 26. godišnji Amar, zadužen za menadžerski dio posla, da jednom kada počnu koristiti aplikaciju uskoro traže nadogradnju, piše Poslovni.hr.

Do ideje za razvoj ovog proizvoda, objašnjava Amar Hasanbegović, došli su usred koronakrize kada su primijetili povećanje u korištenju QR kodova i plaćanjima karticama. Prvu verziju aplikacije, koja je uključivala samo digitalni cjenik, testirali su tako da su po kafićima u kvartu u kojem žive u Zagrebu besplatno nudili aplikaciju.

Nakon testiranja tržišta shvatili su da aplikacija mora sadržavati dodatnu vrijednost, odnosno mogućnost naručivanja i plaćanja. Bacili su se na posao i u godinu dana razvili su proizvod koji su u rujnu ove godine ponuditi tržištu.

“Testna nam je faza bila važna jer smo shvatili koje su usluge potrebne ugostiteljima. Primijetili smo tada i da slabo koriste mogućnost plaćanja karticama zbog visokih provizija, pa smo i taj dio uključili u Tablepop. Naše im rješenje omogućuje niže troškove, a novac na račun ugostitelja sjeda sljedeći dan”, objašnjava Amar Hasanbegović.

Uskoro – dostava

Šire se, ističu, putem partnera od kojega su u listopadu dobili i investiciju, ali o kojem se partneru i kojem iznosu ulaganja radi još ne žele otkriti. Plan im je širenje na domaćem, ali i susjednim tržištima, poput onih Srbije, Mađarske i Slovenije. Usto s inovacijama i razvojem Tablepopa ne staju.

Tako najavljuju da bi kroz mjesec dana trebali krenuti s testiranjem Tablepop Go-a – aplikacije za dostavu čime će se proširiti na još jedan segment, a klijentima ponuditi jeftiniju i jednostavniju dostavu. Usto, u planu im je putem aplikacije omogućiti i rezervaciju stolova, a do kraja sljedeće godine razviti i vlastitu blagajnu.

Planova je mnogo, a tajming za širenje digitalizacije u ugostiteljskom sektoru – onom kafića, restorana i hotela – čini se, idealan. Aman Hasanbegović i Armin Krivdić taj tajming planiraju maksimalno iskoristiti, javlja Poslovni.hr.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
U Splitu se predstavlja knjiga Glagoljica prije Ćirila i Metoda autora Tomislava Beronića
4
min
U Splitu se predstavlja knjiga Glagoljica prije Ćirila i Metoda autora Tomislava Beronića
Peta ENTER konferencija uspješno zatvorena: nova energija i konkretni koraci za budućnost  obrazovanja
19
min
Peta ENTER konferencija uspješno zatvorena: nova energija i konkretni koraci za budućnost obrazovanja
Adventski šušur preplavio Split: Grad zablistao u blagdanskom ruhu, predivan je i pun ljudi
45
min
Adventski šušur preplavio Split: Grad zablistao u blagdanskom ruhu, predivan je i pun ljudi
U Đardinu upaljena druga adventska svijeća uz glazbu i veliki odaziv građana
57
min
U Đardinu upaljena druga adventska svijeća uz glazbu i veliki odaziv građana
Splićanin u nekoliko mjeseci zaradio 25.000 eura, ali je završio u istražnom zatvoru
1
sat
Splićanin u nekoliko mjeseci zaradio 25.000 eura, ali je završio u istražnom zatvoru
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Šef policije poslao poruku ubojici: "Ako ovo vidi ili sluša..."
    Šef policije poslao poruku ubojici: "Ako ovo vidi ili sluša..."
    5. prosinca 2025. 20:45
  • Gotov očevid: 'Mladić je ubio djevojku, a onda pokušao i sebe. Oboje su u ranim 20-im godinama'
    Gotov očevid: 'Mladić je ubio djevojku, a onda pokušao i sebe. Oboje su u ranim 20-im godinama'
    6. prosinca 2025. 15:27
  • Grad Split otpisuje gotovo 35 milijuna eura dugova: 18,3 milijuna otpada na propale tvrtke. Evo popisa i svih detalja
    Grad Split otpisuje gotovo 35 milijuna eura dugova: 18,3 milijuna otpada na propale tvrtke. Evo popisa i svih detalja
    6. prosinca 2025. 09:01
  • Kako znati da je SMS poruka pročitana?
    Kako znati da je SMS poruka pročitana?
    6. prosinca 2025. 07:54
  • Na krcatoj Gradini počeo spektakularni solinski Adventorium: "Zeko" oduševio 1.800 posjetitelja, mnogi su morali ostati vani
    Na krcatoj Gradini počeo spektakularni solinski Adventorium: "Zeko" oduševio 1.800 posjetitelja, mnogi su morali ostati vani
    6. prosinca 2025. 02:01
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.