Oštrokondže u Splitu održale koncert “Na dobro van doša Božić”, gošće sjajna klapa Tamarin

Ovo izgrađeno divno prijateljstvo Oštrokondži i Tamarinki ima za cilj buduće projekte kulturne suradnje, a sve u svrhu očuvanja bogatog ženskog tradicijskog pjevanja


U ovo blagdansko vrijeme došašća, Ženski vokalni ansambl Oštrokondže održao je po drugi put koncert naziva “Na dobro van doša Božić“, a ovoga puta su gošće koncerta bile ženska klapa Tamarin iz Solina. Ovaj Božićni koncert održan je u Splitu u crkvi sv. Dominika.


Oštrokondže su entuzijastičkim radom publici marljivo pokušale približiti zaboravljenu tradiciju s ciljem očuvanja hrvatskih tradicijskih pjesama, a s naglaskom na pjevanjima iz Dalmacije, Dalmatinske zagore i pjevanjima Hrvata iz BiH, dok je poznato kako hrvatska najstarija ženska klapa Tamarin kontinuiranog rada, svojim neumornim trodesetljetnom klapskim pjevanjem njeguje specifikum klapske glazbe, naše baštine.

Ovo izgrađeno divno prijateljstvo Oštrokondži i Tamarinki ima za cilj buduće projekte kulturne suradnje, a sve u svrhu očuvanja bogatog ženskog tradicijskog pjevanja i slavljenja ponosne kulture našeg naroda.

Najveličanstveniji dio ljudske prirode je upravo kreativnost kroz umjetnost i zajedništvo, gdje stvaralaštvo nema granicu i poklanja ne samo one koji zajedno imaju priliku svjedočiti stvaranju umjetnosti, već poklanja i obogaćuje i one koji kasnije uživaju tu kreaciju ljudskog duha, osobito kroz glazbu i zvuk.
Kaže se: “Tko pjeva zlo ne misli.”

Ovaj iznimno posjećen koncert, završen je zajedničkom pjesmom: “Na noge ustan’ te (Preveliku radost navišćujem vama)” a vokalistice su otpraćene gromkim pljeskom publike koja ih je toplo primila tražeći još koju pjesmu za bis.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime