Organizatorica Split Pridea: “Split je 2011. izašao iz ormara, nitko nas neće vratiti natrag”

[FOTO+VIDEO] "Želimo imati jedan dan u godini za sebe, danas želimo slaviti našu ljubav"


Danas se organizira Split Pride i centar grada podno Marjana preplavljen je ljudima koji su obučeni u dugine boje.

Povorka je u ovim trenucima došla do splitske Rive, a emotivan i ohrabrujući govor ispred svih sudionika povorke održala je Mirta Barić, jedna od organizatorica Split Pridea.

PUNO STRANACA PODRŽALO SPLIT PRIDE: “Zašto je tako puno policije u gradu?”

“Dobrodošli na 10. Split Pride. Napunili smo 10 godina od održavanja prve povorke ponosa u Splitu. Svi znamo kako je bilo na toj prvoj povorci. Svi koji su sudjelovali na prvoj povorci znaju kako je to bilo grozno”, kazala je na početku organizatorica Split Pridea Mirta Barić.


VELIKI BROJ POLICAJACA U CENTRU GRADA Započeo je Split Pride, došao i gradonačelnik PuljakU nastavku je istaknula i ovo:

“Homofobi su pred kamerama i javno ispred svih građana pokazali kakvo je tada bilo stanje u ovom gradu. Nažalost svi smo mi odgajani u homofobnom društvu. Članovima naše zajednice teško je prihvatiti sebe i teško im je onda ići ispred društva. Nitko se ne smije od naših članova osjećati izolirano”, prisjeća se te nastavlja:

“Pride radimo i zbog onih koji bi bili najsretniji da nas nema. Ali to neće ići. Važno je da se vide naša imena i prezimena. Split je 2011. izašao iz ormara i više nas nećete strpati nazad”, naglasila je Barić.

Puljak sa Split Pridea poručio: “Zastava će biti izvješena pored Galerije umjetnina”

“Ništa se neće dogoditi ako postoji naša zajednica u Splitu. Mi smo tu i glasni smo. Želimo imati jedan dan u godini za sebe, danas želimo slaviti našu ljubav”, zaključila je te je pohvalila brojne volontere i gradonačelnika Puljka koji je dobio veliki pljesak i podršku.

Kako smo primijetili, Split Pride prolazi mirno i bez incidenata. U ovim trenucima povorka je došla do splitske Rive.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
1
Hagić
3
Hmmm
2
Plač
1
Grrr
7
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime