Inter-Zaprešić sljedeći Hajdukov suparnik, utakmica će se igrati sutra od 16:30 sati na Poljudu. Trener Bijelih Siniša Oreščanin uoči sutrašnjeg ogleda upriličio je konferenciju za novinare.

Hajduk je zabilježio niz dobrih utakmice, uključujući pobjedu protiv Rijeke, no težak poraz od Gorice razočarao je navijače.

Oreščanin će sutra tražiti reakciju igrača i to ne samo zato što je Hajduku svaka od preostalih pet prvenstvenih utakmica kvalifikacijska:

– Želio bih sutra reakciju kao ispriku navijačima i pobjedu bez nekakvih trauma.

Hoće li Vaši igrači pokazati da su ‘face’, kako ste najavili nakon Gorice?

– Za reakciju ćemo vidjeti sutra. Bila je to prva utakmica za koju se može reći da nije bila dobra i ne bih je htio potencirati da sebe opravdavam. To se dogodi, bilo je jako puno individualnih pogrešaka, prvi put faza obrane nije štimala. Vidjet ćemo hoće li nas to homogenizirati, volio bih da se to pokaže na terenu.

Što se dogodilo s momčadi u Gorici?

– Analiza je za unutar svlačionice, imali smo dovoljno vremena i ovaj tjedan smo posvetili stvarima koje su se događale, ali, kao i u utakmicama prije, nismo ništa šizili. Utakmica je prošla, iza nas je, pouke iz Gorice smo izvukli i svaki dan je tema kako nam bilo koji protivnik može naškoditi. Ne bih se htio više vraćati na Goricu, mi smo u nekim stvarima griješili.

Kako ste se pripremili za Inter?

– Što se tiče Intera, oni su vrlo nepredvidiva ekipa s iskusnim prvoligaškim trenerom koji radi vrlo dobar posao, s obzirom da nemaju problema oko ostanka u ligi. Inter ima vrlo solidan kadar, on je svoje ponajbolje utakmice igrao protiv gornjeg dijela kvalitete lige, tako da očekujem zanimljivu utakmicu.

Tradicija ipak daje veliku prednost Hajduku?

– Izvlačite statistike i tradicije koje su tu da se ruše. Oni dolaze sa svojim planom, tamo ima dosta zanimljivih igrača. Definitivno se žele nadigravati, što mi volimo.

Tko nedostaje?

– Uz kartonirane Jaira i Bradarića, izostat će ozlijeđeni Gyurcso i Borja. Lopez ima problema s koljenom, sad se to malo produžilo.

Hoćete li nešto mijenjati u taktici?

– Jedna utakmica ne može promijeniti cijelo proljeće koje ima pozitivan kontekst. To bi značilo da trener nema povjerenja u ono što radi. Bili smo lovina, sad smo možda lovci. Meni će ovo biti pokazatelj za neku selekciju kako dalje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime