Podijelite

Hrvatske autoceste u svom su priopćenju poslale snimku s nadzornih kamera kao edukativnu poruku što se ne smije raditi na autocesti.

Između ostalog, u svojoj objavi HAC piše da “smo u srcu turističke sezone te se kao i prethodnih vikenda očekuje veliki priljev vozila na dionicama prema moru. Izrazito gust promet očekuje se u zoni naplatne postaje Lučko, gdje je zbog priljeva vozila iz tri pravca, moguće stvaranje kolona”, piše Index.

Iz HAC-a apeliraju na vozače da zaustavnu traku koriste samo u nuždi.

– Želimo naglasiti kako je uočeno da se zadnjih nekoliko vikenda velike kolone često događaju izvan zone naplatnih postaja. Na to je nedavno upozorio i MUP te još jednom apeliramo na poštivanje uputa i prometnih propisa. Do kolona često dolazi prilikom naglih kočenja, prebrze ili prespore vožnje pa preporučujemo da vozači održavaju kontinuiranu brzinu i razmak između vozila. Naročito ističemo opasnost od neodgovorne vožnje zaustavnom trakom jer time ne samo da se krši Zakon nego i u slučaju ozbiljnijih nesreća onemogućuje dolazak hitnih službi unutar zlatnog sata. – naglašavaju iz HAC-a.

Snimku pogledajte OVDJE.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime