OMIŠ Futsal lavovi za hrabre Kolibriće!

Utakmica je humanitarnog karaktera i sredstva su namjenjena udruzi Kolibrići za liječenje djece sa spinalnom mišićnom atrofijom

– Da je život jedna velika borba, uvidjeli smo to na vlastitoj koži nebrojeno puta. Novi dan, otvoriš oči, ustaješ i laganim koracima naprijed. Ali što se događa kada ne možeš prijeći na ostale korake? Kada ne možeš ustati? Kada samostalno disati ne možeš? Kada tvoj glas ne dopire do drugih? Kada si lišen najosnovnijih ljudskih potreba? Pretpostavljamo da trenutno ne postoji osoba u Hrvatskoj, a i šire, koja nije upoznata sa zloglasnom skraćenicom SMA, odnosno spinalnom mišićnom atrofijom. Spinalnu mišićnu atrofiju (SMA) karakterizira gubitak motoričkih neurona u leđnoj moždini i donjem dijelu mozga, što rezultira teškom i progresivnom atrofijom i slabostima mišića. Osobe s najtežom vrstom SMA u konačnici postaju paralizirane i imaju poteškoće u obavljanju osnovnih životnih funkcija, poput disanja i gutanja, te ovise o aparatima za održavanje na životu.


Stoji u priopćenju organizatora iz malonogometnog kluba Olmissum koji i ove godine organiziraju dobrotvornu utakmicu koja će se održati 3. veljače u 19:00 sati u gradskoj dvorani Ribnjak, ovaj put posvećenu malim sugrađanima Nori Rogošić i Anti Kovačiću.

– Izuzetna čast nam je bila pozvati u goste Futsal Dinamo, ovogodišnjeg jesenskog prvaka 1. HMNL koji se odazvao našem pozivu te se svi zajedno veselimo što ćemo udružiti snage kako bi pomogli našim kolibrićima. Sav prihod od ulaznica (20,00 kn) namjenjen je udruzi Kolibrići za liječenje djece od SMA. Nadamo se da ćemo na taj način doprinijeti našim malim sugrađanima i ostalim kolibrićima u njihovoj borbi. Očekujemo uzbudljivu utakmicu i ono najvažnije odličnu atmosferu – izjavio je dopredsjednik kluba Josip Škorić.

Udruga Kolibrići djeluje od 2011. godine, a osnovana je od strane roditelja čija su djeca ovisna o aparatima koji ih održavaju na životu i o 24-satnoj roditeljskoj skrbi. Osnovna zadaća Udruge je organiziranje dobrotvornih aukcija, akcija i drugih humanitarnih aktivnosti u svrhu prikupljanja novca potrebnog za kupnju medicinskih pomagala, lijekova te pokrivanja troškova liječenja unutar i izvan granica Hrvatske. Više o Udruzi Kolibrići možete pronaći na njihovoj Facebook ili web stranici.

– Jedno veliko hvala malonogometnom klubu Olmissum na želji da budu dio priče o Nori i Anti te njihovim prijateljima Kolibrićima. Olmissum je od prvog dana uključen u naše aktivnosti i na tome smo mi roditelji neizmjerno zahvalni. Utakmica je humanitarnog karaktera i sredstva su namjenjena za Udrugu Kolibrići čiji su članovi Ante i Nora. Isto tako želimo se zahvaliti i klubu iz Zagreba, Futsal Dinamu koji se odazvao ovoj hvalevrijednoj gesti te će na taj način omogućiti da se želje i potrebe naših Kolibrića šire Hrvatskom. Na ovaj način omogućit će se svim našim Kolibrićima sredstva potrebna za život, kao npr. ortopedska pomagala, medicinski kreveti, aspiratori itd. Nora i Ante su Kolibrići, a Kolibrići paze jedni na druge!“, s par riječi obratila nam se majka Nore Rogošić, gospođa Marina Rogošić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0