Slavlje Oliverovih 70 započelo je u ožujku u Zagrebu, a vrhunac je sačuvao za Split gdje će se prvi puta Oliver Dragojević i Zagrebačka filharmonija predstaviti u ovoj postavi.

Koncert je najavljen za 15. prosinca, a ulaznice su puštene u prodaju danas u 13 sati. Samo u prvih sat i pol prodaje prodano je preko 60 posto kapaciteta dvorane.

– Cili život se družim s ljudima koji su super talentirani, dobri prijatelji, dobri ljudi koji ostvaruju moje snove. Sve se to na kraju pretvori u jednu bajku. Publika će također biti veliki dio spektakla, imat će poseban pjevački dio. Znam samo da će se ponoviti priča gdje ćemo ponovno negdje letjeti. Sjećam se da kada sam imao 20 godina mi se 70 godina činilo nezamislivo. Drago mi je što će svi biti tamo, moglo bi bit lipo i jedva čekam taj dan – kazao je Oliver na današnjoj najavi koncerta.

Dodao je kako je teško izabrati koje će pjesme otpjevati iz svog bogatog opusa.

– Stalno nam fali još jedna pjesma, onda stavimo još jednu i onda fali još jedna. Došli smo do 28 pjesma i još nismo stali. Morat ćemo nešto i izbaciti, ali bit će teško jer su sve to zaista odlične pjesme koje će se pjevati i onda kada ne bude više bilo nikoga od nas – rekao je Oliver.Oliverova diskografska i koncertna aktivnost te medijska promocija učinili su ga jedinstvenim fenomenom hrvatske pop glazbe.

Njegovo povlašteno mjesto sve češće se uspoređuje s vrstom superiornosti koju je Frank Sinatra uživao u svjetskim razmjerima, iako Oliver ostaje dodirljiv za svakog poklonika, otvoren suradnji s kolegama i spreman za sudjelovanje u mnogim posebnim projektima.

U bogatoj pedesetogodišnjoj glazbenoj karijeri iza njega stoje 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su newyorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympija, Opera Housu u Sydneyu…

Koncertom u Spaladium Areni, Oliver će uz pratnju Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog proslaviti sa ljubiteljima svoje glazbe 70-ti rođendan uz najpoznatije pjesme u kojima već pola stoljeća uživaju sve generacije.

Ulaznice za koncert možete kupiti na prodajnim mjestima Eventima ili preko interneta.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0