Kao što smo ranije objavili, pacijentica koju je u Biogradu operirao liječnik pozitivan na koronavirus, također je pozitivna. Iz istog razloga u samoizolaciju je poslana trećina zdravstvenih djelatnika biogradske bolnice i tridesetak pacijenata i članova njihovih obitelji.

Povezani sadržaj

Kako doznaje portal kalelargainfo, radi se o uglednom liječniku Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu i jednom od najvećih stručnjaka u Hrvatskoj, koji je među prvima u ovom dijelu Europe počeo raditi endoskopske operacije, dr. Alfiju Poropatu.

Dr. Poropat, koji iza sebe ima 30-godišnje iskustvo i tisuće operiranih pacijenata, ovih dana proživljava teške trenutke. Za kalelargainfo kazao je da nije putovao u inozemstvo, nije se ponašao rizično, nego naprotiv – vrlo savjesno i odgovorno, a ipak je obolio od koronavirusa. Čim je osjetio prve simptome, javio se epidemiologu, testirao se i izolirao. Ispričao je i gdje se kretao prije saznanja da boluje od koronavirusa.

 “Jedina moja “krivnja” je što sam redovno dolazio na posao”

– Od 2. ožujka do 6. ožujka 2020. boravio sam na Klinici za traumatologiju Zagreb, pohađao tečaj iz mišićnoskeletnog ultrazvuka. Na Klinici tada nije bilo bolesnih od COVID virusa, a niti je bila preporuka ne odlaženja do Zagreba i samoizolacije po povratku. Pohađani tečaj nema po sadašnjim saznanjima veze sa mojom zarazom niti je nitko s tečaja obolio – istaknuo je dr. Poropat dodajući kako je po povratku s tečaja, od 10. ožujka, radio redovne poslove i zadatke po programu za ožujak, što podrazumijeva rad u ortopedskoj ambulanti, dežurstva te rad u operacijskoj sali.

– Cijelo vrijeme sam se osjećao zdrav, bez znakova ikakvih oboljenja. Zadnji put radio sam 20. ožujka u dežurstvu. Prvi simptomi oboljenja javili su mi se 22. ožujka oko 13 sati, nakon čega sam se javio ravnatelju i dogovorio testiranje na COVID koje je učinjeno odmah sutradan u 20 sati. Po nalazu testiranja 24. ožujka javio sam se epidemiologu i infektologu OB Zadar. Od tada bolujem kod kuće. Jedina moja “krivnja” je što sam redovno dolazio na posao i radio dane zadatke  – kazao je na kraju dr. Poropat.

Ravnatelj bolnice: “Dr. Poropat je savjestan i odgovoran liječnik”

Punu podršku ovom liječniku dao je ravnatelj bolnice, Andrija Marcelić.

– Riječ je o jako stručnom liječniku i velikom profesionalcu. Ne znamo gdje je dobio virus, teško je to znati, dobiti ga se može na razne načine. Nije nikako u redu da ga se napada i linčuje. Pa zar bi on, koji je je cijeli život posvetio liječenju pacijenata, svjesno ikoga ugrozio da je i pomislio da ima virus? Smatram da u svemu ovome moramo ostati ljudi – poručio je Marcelić.1 KOMENTAR

  1. Dr Poropat je čovjek za svaku pohvalu jer je u svojoj predanosti pozivu i sam žrtva. Tko to ne vidi, nije čovjek i bolje bi mu bilo da ovu statičnost iskoristi da sebe preispita i korigira. Cijenjeni doktor treba i zaslužuje našu molitvu. Od mene će je i dobiti. Medicinsko osoblje sada, više nego ikada, treba našu suradnju, podršku i molitvu jer što bismo mi bez njih?!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime