Protekli vikend protekao je radno na planinarskom domu “Umberto Girometta”. Kako smo ranije izvijestili, prošle jeseni konačno je počela obnova jednog od najpopularnijih planinarskih domova u Hrvatskoj.

Akciji se odazvalo 11 članova i prijatelja Mosora.

– Ovim putem im od sveg srca i ovim putem zahvaljujem. Manji broj akcijaša od prethodnih akcija pripisujem još uvijek blagdanskom raspoloženju, dio članova je na skijanju, pa sam uvjeren da će nas sljedećeg vikenda na novoj akciji biti daleko više.

Ovog smo puta opiturali sva krila prozora (njih ukupno 52) i okvire prozora u spavaonicama i na hodniku, a sljedećeg puta planiramo zamijeniti sva razbijena stakla novima, ugraditi grijalice u spavaonicama i sanirati pukotine na zidovima u ženskom WC-u i praonici.

Pridruži nam se i ti! – poručio je predsjednik HPD-a Mosor, Denis Vranješ.

Podsjetimo, HPD Mosor je krenuo u obnovu doma prvenstveno vlastitim sredstvima. U pitanju je investicija do 80 tisuća kuna. U planu je uređenje spavaonica i sanitarnih čvorova u Domu u prvoj fazi, a druga faza, koja bi išla najesen ove godine, uključuje uređenje krova. Ta je investicija “teška” oko 300.000 kuna.

Društvo poziva sve zainteresirane volontere za nadolazeće akcije da se jave osobno u tajništvo HPD “Mosor” ili putem e-maila: hpd.mosor.split@gmail.com, a više informacija o obnovi i akcijama možete dobiti kod predsjednika HPD-a Mosor, Denisa Vranješa na 091/957-2379.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime