Ana Mari Ljutić kojoj je prije dvije godine, u vrijeme trudnoće, dijagnosticiran tumor ove će godine dočekati treći Božić u jako lošem stanju.

– Za Hrabru mamu ste čuli, nije trebala doživjeti ni Uskrs 2017., dapače, nije trebala vidjeti ni svoje novorođeno dijete. No, hrabra mama i dalje je s nama. Ovo bi nam trebao biti treći Božić otkako je obolila. Iako više nije ista i dalje je inspiracija cijeloj Hrvatskoj, kako uz pozitivnu energiju i duh, crne prognoze mogu ipak pobijediti – kaže njezin suprug Dino.

Zahavaljuje svima na podršci, no i dalje apelira za pomoć jer je njegovoj supruzi prijeko potrebna.

– Koliko će dugo biti s nama ne želim ni razmišljati, bitno da je tu, još uvijek prolazi svoju pedesetu kemoterapiju, ali kosa je tu, osmijeh ne skida s lica niti na kemoterapijama, optimizam je ne napušta. Ona je priča za cijeli život, a pogotovo u ove dane, dane zajedništva, obitelji i čuda, jer ona je sve to. I bez vas to ne bi bila, no Hrabra mama i dalje treba pomoć, lijekovi, vježbe, životni troškovi. Ja i dalje radim na četiri sata, bolovanja ne dolaze u obzir iako imam pravo i na to. Međutim, netko za obitelj mora skrbiti – govori.

Pred Dinom se nalazi veliki teret. Vrijeme je u godini kada njegova djeca govore o božićnim željama. To je ono čega se najviše plaši, jer jasno je da svi imaju jednu jedinu želju, a to je da njihova majka i supruga ozdravi.

– Upalile su se, čitam, božićne lampice po gradovima ovih dana. To znači da se približava ono vrijeme kad će moje dječake netko pitati što žele za Božić. Uvijek se pribojavam njihovog odgovora. Što bi, uopće, mogli poželjeti a da im Ana Mari i ja možemo ispuniti? Svoje zdravlje, čitav svoj život, već im je dala. I dala bi im opet, ali oni sada žele zdravu mamu. Onu koja njurga oko razbacanih igračaka, koja peče palačinke subotom i trči u vrtić s posla s kinder jajem u ruci. Te mame više nema. Ima mama koja se trudi, ulaže goleme napore da bude tu. Mama koja svakodnevno pije gomile lijekova. Pije ih, jer želi živjeti i želi gledati svoje dečke s prozora kako dolaze iz vrtića – govori Dino ne skrivajući svoju tugu.Djecu bi možda mogla razveseliti neka igračka, ali zbog skupih lijekova i manjka novca, ovaj otac nije siguran hoće li im i to moći priuštiti. Ipak, napominje, samo jedna stvar mu može vratiti osmijeh na lice ovih blagdana.

– Što ja želim? Želim da Ana Mari bude tu. Želim da našim dječacima ništa ne fali. Želim da se normalno smijemo, kukamo i plačemo kao normalna obitelj. Želim joj priuštiti najbolje liječenje. Želim da jedan dan ne moram birati između plaćanja računa, kupnje lijekova i hrane i kupnje igračaka za dečke. Više od svega, želim njene dobre dane, nju kakva je bila nekad, dane bez napada i pipanja pulsa da li je još s nama, noći bez boli i dizanja na svaki njen uzdah. Odustao sam od skupih liječenja jer novca nema. Njen život nikome osim nama ne vrijedi dovoljno.

Dino vas poziva da ove blagdane budete uz hrabru mamu i podržite njenu borbu na broj žiro računa otvoren u Zaba:

IBAN:HR 6923600003118377632
SWIFT ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:ZABAHR2X,
Na ime: DINO LJUTIC, Adresa: ZAGREB,
Opis plaćanja: DONACIJA, Poziv na broj: 00 111Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime