Kolnici će biti uglavnom suhi u većem dijelu zemlje, no zbog niskih temperatura mjestimice je ipak moguće i stvaranje poledice, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme koja je obvezna na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

U povratku s produženog vikenda, očekuju se gužve i pojačan promet tijekom cijelog dana, a osobito u popodnevnim i večernjim satima. Tada će dužih čekanja ponovno biti na graničnim prijelazima sa Bosnom i Hercegovinom te Srbijom.

U trajektnom prometu se ne očekuju poteškoće.

ZABRANA ZA TERETNA VOZILA IZNAD 7,5T

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će u:
• srijeda, 26. prosinca – 14:00 do 23:00 sata.

Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana ne vrijedi.

PRIVREMENA PROMETNA REGULACIJA

Zadarska županija

do 28. veljače 2019. do 16:00 sati na Jadranskoj magistrali na predjelu Kozjača kod Starigrada (DC8) vozit će se naizmjence, zbog sanacije potpornog zida.

Šibensko-kninska županija

do 30.06.2019. zbog radova na državnoj cesti DC33 kroz grad Drniš vozit će se jednim trakom
– zbog radova na državnoj cesti DC1 u Kninu vozit će se jednim trakom, između rotora i Bulina.

Splitsko-dalmatinska županija

– na DC113 Supetar-Sumartin u mjestu Gornji Humac, zbog radova vozi se uz privremenu regulaciju (otok Brač);
– do prosinca 2018. traje rekonstrukcija lokalne ceste LC67106 Studenci-Cera, u dužini od oko 3,5 km. Promet teče usporeno, a vozila se propuštaju naizmjence.

Dubrovačko-neretvanska županija

– zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
– do 31. prosinca vozi se uz privremenu regulaciju prometa (naizmjence uz semafore) na Pelješcu na DC414 od naselja Dubravica do skretanja za naselje Postup

– uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):

  • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana
  • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano
  • do 31.prosinca kod zračne luke Dubrovnik promet teče jednim trakom, zbog radova na magistralnom kolektoru odvodnje Zračne luke Dubrovnik
  • jednim trakom vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8) kod raskrižja Dubac, na križanju DC8 i ŽC6238 u mjestu Zvekovica do 31.12.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime