Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su danas na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije u Laškom u ekipnoj konkurenciji osvojile brončanu medalju. Do bronce su došle nakon prolaska grupe s dvije pobjede i jednim porazom.  Kao druga ekipa susrele su se u polufinalu s ekipom Kine od koje su izgubile s 1:2.

U prvom susretu ekipa Kina je u sastavu XUE JUAN, LI QIAN i YANG ZHONGHUL pobijedila NAŠ PAR Anđelu MUŽINIĆ i Helenu DRETAR KARIĆ s 3:2. Potom u prvom pojedinačnom meču Mužinić pobjeđuje Xue Juan s 3:1. U odlučujućem meču  Helena Dretar Karić gubi meč od Li Qian s 0:3.

VEZANI SADRŽAJ:

– Prije svega sam zadovoljan odličnim nastupom naših djevojaka, a posebno Anđelom Mužinić. Anđela je u Laškom osvojila zlato i broncu. Ovo natjecanje koje je prema mom sudu doista bilo jače od svjetskog prvenstva, jer su se u Laškom okupilo sve one koji nešto znače u parastolnom tenisu pokazalo je trenutne kvalitete svakog pojedinca – izjavio je izbornik Emil Gubica te dodao:

– U grupi su naše djevojke izgubile od finalistica Korejanki. Možda se Anđela malo ispucala u pojedinačnoj konkurenciji, ali je to popravila u polufinalu ekipne konkurencije , jer su u paru tjesno izgubile, a Anđela je u pojedinačnom srazu odnjela pobjedu. Doista ostaje žal što nismo imali malo više sreče za poslijednji korak do finala. Smatram da je Anđela Mužinić ovim rezultatom 99% sigurna putnica za POI u Tokiju, a svim ostalim ostaje da se dobro bore do 31. ožujka slijedeće godine kada se zakljućuje lista putnika za Tokijo – zaključio je izbornik Gubica.

Od 8. do 11. svibnja na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije nastupilo je 448 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 46 zemalja, a hrvatske boje branilo je deset stolnotenisačica i stolnotenisača.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime