Stožer civilne zaštite Grada Drniša danas je izvijestio da je na COVID–19 virus pozitivna odgojiteljica Dječjeg vrtića Drniš.

Odmah po saznanju obaviješteni su roditelji djece iz odgojne skupine ‘Sunce’, te je provedena epidemiološka obrada kontakata.

“Dana 06.09.2020.g. upoznati smo da je test djelatnice u Dječjem vrtiću Drniš na COVID-19 pozitivan. Po navedenom saznanju od strane Dječjeg vrtića Drniš kontaktirani su roditelji djece iz odgojne skupine Sunce koji su upoznati sa novonastalom situacijom.

Od strane epidemiologa HZJZ Šibensko-kninske županije određena je samoizolacija za svih desetero djece iz odgojne skupine Sunce kao i njihovim odgojiteljicama te tehničkom osoblju.

Tijekom današnjeg dana obavit će se dezinfekcija prostora i opreme u kojima su djeca boravila, od strane ovlaštene tvrtke. Rad Dječjeg vrtića Drniš u pogledu organizacije u potpunosti se provodi uz poštivanje svih epidemioloških mjera te se prijem djece odvija na vanjskim ulaznim vratima objekta bez mogućnosti ulaska roditelja u objekt.

Vrtićke odgojne skupine međusobno su fizički odvojene, bez miješanja zaposlenika i djece. Svi zaposlenici imaju obavezu sebi izmjeriti temperaturu prije dolaska na posao te koristiti zaštitnu masku i provoditi mjerenje temperature djeci ujutro prilikom ulaska u objekt.

Sve prostorije i sva oprema vrtića se svakodnevno dezinficiraju na kraju radnog dana. Skreće se pozornost roditeljima djece ostalih odgojnih skupina da mogu slobodno dovoditi svoju djecu u Dječji vrtić Drniš ali uz obvezu poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera.

Ovim putem još jednom apeliramo na SVE građane da se moraju pridržavati svih preporuka HZJZ i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, da u zatvorenim prostorima u kojima dolaze u kontakt sa drugim osobama OBAVEZNO nose zaštitnu masku, drže međusobnu propisanu udaljenost te koriste dezinfekcijska sredstva”, navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Drniša. Tijekom dana provedena je dezinfekcija Dječjeg vrtića Drniš od strane tvrtke AS-EKO d.o.o.

“Napominjemo da su trenutno u Drnišu 32 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 virusa, što je na ovaj broj stanovnika popriličan broj, te se stanovnici Grada Drniša pozivaju da se ponašaju maksimalno odgovorno i da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, te tako sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje drugih”, stoji u današnjem priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Drniša.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime