U Makarskoj je svečano otvoren boutique hotel Mirjam. Prostire se na 2400 kvadrata zemlje, a sastoji se od podruma, prizemlja, tri kata i bazena na vrhu hotela. Sadržava 45 smještajnih jedinica s 90 ležajeva. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kreditom Erste banke i vlastitim sredstvima.

– Boutique hotel Mirjam osim osnovnih proizvoda hotela nudi i dodatne proizvode i usluge koje se nude gostima povećavajući vrijednost osnovnog proizvoda i ujedno kako bi se ostvarila prednost pred konkurentima. Dodatni proizvodi pored restorana su kušaonica vina, suvenirnica, juice bar, soba za nutricionista/liječnika, bike corner, play room, fitness, jacuzzi, sauna, polivalentna dvorana za sastanke, soba za masažu i kapela. Posebna atrakcija je bazen na vrhu hotela. Cilj hotela Mirjam je pružiti usluge na najvišoj razini i stvoriti turistički proizvod za cjelogodišnje poslovanje. Sigurna sam da će se doprinos boutique hotela Mirjam ogledati u povećanju inovativnosti i kvalitete sadržaja boravka gostiju, razvoju turističke usluge hotela i povećanju broja ostvarenih noćenja, posebno u mjesecima izvan sezone u kategoriji boutique hotela s četiri zvjezdice na Makarskoj rivijeri – rekla je dr. sc. Marijana Jurišić, direktorica hotela.

Svečanom otvorenju prisustvovali su, među ostalim, državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina, glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Mario Turalija, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU integracije Splitsko-dalmatinske županije Anđelko Katavić,  gradonačelnik Makarske Jure Brkan, direktorica TZ Makarske Hloverka Novak Srzić