NOVA TRAGEDIJA NA MOSORU Kod planinarskog doma preminuo iskusan planinar

Preminuli planinar bio je član HPD-a Mosor

Nova tragedija potresla je planinarsku zajednicu splitskog područja. Jutros je na Mosoru, vjerojatno od srčanog udara, preminuo poznati planinar iz Žrnovnice.


Vinko Prizmić, čelni čovjek HGSS-a, kazao nam je da su gorski spašavatelji i medicinski tim pokušali sve što je bilo u njihovoj moći, ali pomoći planinaru nije bilo.

– Dojavu smo primili oko 8:30, a već za pola sata poletio je helikopter. Planinara smo pronašli na oko 700 metara nadmorske visine, ispod šumice kod planinarskog doma. Usprkos pokušajima reanimacije i prebacivanju u KBC Split, nažalost, planinaru nije bilo pomoći.

Sve upućuje na to da je planinar doživio teški oblik srčanog udara. Moja iskrena sućut ide obitelji i cijeloj planinarskoj zajednici koja ga je poznavala – kazao nam je Prizmić.

Preminuli planinar bio je član HPD-a Mosor, redoviti sudionik brojnih akcija čišćenja na Mosoru, a često je dužurao na Lugarnici. Identitet preminulog planinara nam je poznat, ali zbog poštovanja prema obitelji i prijateljima, njegovo ime nećemo objaviti još neko vrijeme.

Ovo je već druga tragedija na Mosoru, nakon što su od posljedice srčanog udara u ožujku ove godine, također u blizini planinarskog doma Umberto Girometta, preminula braća Stamenov.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime