Podijelite

Vikend je počeo promjenjivim vremenom, s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Popodne je tek mjestimice pala pokoja kišna kap, ali mjerljivih oborina nigdje nije bilo.

Bez obzira na povremeno više oblaka, danas je u mnogim krajevima bio najtopliji dan dosadašnjeg tijeka ljeta. Iako će službeni podaci doći iza 20 sati, u dolini Neretve temperature su dosegle ili malo prešle vrlo vrućih 35 Celzijevih stupnjeva, a na Mljetu je izmjereno najviše, 36°C.

More je ugodno i površinske temperature su mu od 22 do 25°C.

Veći dio nedjelje proći će u znaku stabilnog vremena. Bit će djelomično sunčano, a u Zagori se popodne očekuje prolazno pojačan razvoj naoblake uz mjestimične prolazne pljuskove s grmljavinom. Kasno navečer sa zapada jače naoblačenje, kiša, pljuskovi i grmljavina prvo će zahvatiti otoke i obalu sjeverne Dalmacije. Ujutro će puhati slabo do umjereno jugo, danju će prestatai i okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Prvih sati ponedjeljka fronta će se premještati preko Dalmacije pa će u mnogim krajevima biti kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegdje je moguće jače grmljavinsko nevrijeme s obilnijim oborinama u kratkom vremenu koje mogu uzrokovati bujične poplave. Pojava će biti vrlo lokalnog karaktera. Danju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, a mjestimice će i dalje biti povremenih grmljavinskih pljuskova. Za vrijeme prolaska fronta mogući su vrlo jaki udari sjeverozapadnjaka, danju će puhati slabo do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na moru s jakim udarima popodne. Navečer slaba do umjerena bura i tramontana.

U utorak se vraća pretežno sunčano vrijeme, ali će ujutro biti umjerene pojačane bure. Od srijede pretežno sunčano, ali uz popodnevne pljuskove u Zagori. Ponovno će biti postupno toplije.

Opširniju tjednu prognozu čitajte u ponedjeljak na našem portalu.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime