Portal Fenix magazin danas donosi priču s Kamešnice. Skupina planinara boravila je na ovoj planini tijekom vikenda, te je na poznatom planinarskom skloništu zatekla skupinu migranata.

Njihovu priču pročitajte u nastavku:

Uživajući u prekrasnoj prirodi na Kamešnici, uputili smo se planinarskom stazom prema planinarskom skloništu „Edvard (Edo) Ratelj“ na Kurtagića docu.

Po dolasku do skloništa čuli su se glasovi i zviždanje po planini, na što smo pomislili da su i drugi ljubitelji prirode iskoristili predivan dan te uživaju u njemu. Nakon kratkog odmora na terasi skloništa krenuli smo do mjesta odakle puca prekrasan pogled na sela uz rub Livanjskog polja.

Na povratku do skloništa naišli smo na dva migranta skrivena u šumi. Po njihovoj priči na lošem engleskom jeziku, oni su dva brata iz Libanona. Krenuli su iz Turske kao polazišne točke većine migrantskih ruta, a preko Grčke, Makedonije, Crne Gore, BiH putuju već više od četiri mjeseca. Njihovo odredište je, rekoše, Francuska.

Iz ranaca su se vidjele obješene plastične boce vode sarajevske Olimpije koje gotovo da i nema kupiti po potezu od Crne Gore preko Hercegovine do livanjskih trgovina. U ruci su imali mobitele – Samsung uređaje, po izgledu i veličini noviji model, koliko smo mogli zapaziti obzirom da smo s njima razgovarali sa pristojne udaljenosti pridržavajući se sigurnosnih mjera.

Nakon što smo se udaljili od te možebitne “braće iz Libije”, iz daljine su se čuli glasovi dozivanja na nama nepoznatom jeziku. Po tome smo zaključili kako se vjerojatno radi o migrantima iste skupine koji neovlašteno, umjesto preko bihaćke rute, sada pokušavaju ući u Hrvatsku preko sinjskog područja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime