Skupocjena jahta jučer usidrila se na ušću Žrnovnice. Riječ je o superluksuznoj jahti “A” u vlasništvu Andreja Meljničenka, ruskog milijardera, industrijalca i filantropa.

“Sailing Yacht A” ovog je vikenda mamila poglede brojnih znatiželjnika koji su prošetali Stobrečom i Splitom jer je jahta usidrena da je se ne može ne vidjeti.

Danas se Nina Badrić pohvalila fotografijama iz Stobreča na kojima je u društvu svoje prijateljice Aleksandre Meljničenko, supruge ruskog milijardera.

Nina i Aleksandra godinama gaje blisko prijateljstvo te se posjećuju u raznim dijelovima Europe.
“Dobrodošla, ljepotice moja” – napisala je Nina ispod svoje objave.

Aleksandra je manekensku karijeru započela još kao 15-godišnjakinja, a sa 17 godina postala je članica benda Models, srpske inačice Spice Girls. Završila je ekonomiju u Beogradu, govori cijeli niz stranih jezika (engleski, španjolski, talijanski i ruski), a mediji joj vole tepati da je ‘srpska Angelina Jolie’. S milijarderom ima kćer i sina, u Moskvi posjeduju luksuzni dom u elitnom, čuvanom predgrađu, u New Yorku penthouse s pogledom na Central Park, te vilu na jugu Francuske.

Jedrenjak A dizajnirao je Filip Stark u futurističkom stilu. Duljina jahte od 142,81 metara i širina od 24,88 metara svrstavaju ovu jahtu u skupinu najvećih ikada napravljenih jedrilica. Posjeduje tri jarbola visine od oko 90 metara. Površina jedara iznosi 3700 četvornih metara. Jedrenjak A posjeduje osam paluba, s mogućnošću pristajanja helikoptera na jednoj od paluba, i sobu za promatranje podmorja. U jahtu je ugrađen jedan od najvećih pojedinačnih komada zaobljenog stakla, težak 1,8 tona.

Jedrenjak A je opremljen hibridnim dizelsko-električnim motorom, i suvremenim navigacijskim sustavima. Slovo A u nazivu navodno simbolizira prvo slovo imena 47-godišnjeg vlasnika, ruskog milijardera, Andreja Meljničenka i njegove supruge Aleksandre, bivše srbijanske pjevačice i modela. Meljničenkovi često i rado posjećuju Jadran, a prije Dubrovnika obišli su crnogorski akvatorij. Jahta može primiti oko 20 gostiju i posadu od 54 člana. Može dostići brzinu od 24 čvora. Prema izvješćima medija, dizajner je želio izazvati estetiku koja je uobičajena kod ovakvih plovila.

Prva testna vožnja održana je 21. rujna 2015. godine. Kupcu je predana 3. veljače 2017. godine. Prema izvješćima medija, cijena jahte iznosila je oko 450 milijuna dolara. Meljničenkovo bogatstvo procjenjuje se na 13,8 milijardi dolara i 97. je bogataš na Forbesovoj svjetskoj listi milijardera, te deveti najbogatiji Rus.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime