Čak dvije nesreće na brodicama dogodile su se danas u Rogoznici u razmaku od dva sata.

Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije, kazao nam je da su prilikom prvog požara brodice ozlijeđene dvije osobe. Posada broda sama je ugasila požar.

Podsjetimo, danas oko 12:04 sati policija je zaprimila dojavu da je u Marini Frapa u Rogoznici došlo do eksplozije na usidrenoj jahti. Prema do sada utvrđenom na usidrenoj jahti u vlasništvu tvrtke iz Šibenika je došlo do eksplozije i požara. Tom prilikom su ozlijeđeni 24-godišnjak i 28-godišnjak, zaposlenici tvrtke koja posluje u okviru Marine Frapa. Ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Šibenik, radi pružanja liječničke pomoći.

Drugi slučaj dogodio se dva sata poslije kada se posada broda s mora uputila prema Marini Frapa i to zbog izdimljavanja električnih instalacija. Na intervenciju su poslani pripadnici DVD-a Rogoznica, no vatrogascima se onda dogodila nesreća!

– U kružnom toku vatrogasci su jednostavno su izgubili kontrolu i došlo je do prevrtanja vozila. Nitko nije ozlijeđen, ništa nije sa strane oštećeno, osim vatrogasnog vozila. Vatrogasci su u redu – kazao nam je Dukić.

Centar 112 Šibensko-kninske županije u 13:47 sati zaprimio je novu dojavu da se dimi iz motora broda u marini u Rogoznici, a na teren su upućena dva vatrogasna vozila. Jedno JVP Šibenik, drugo DVD Rogoznica.