Najjača oporbena stranka, SDP, bira novo vodstvo. Glasove će vjerojatno prebrojavati cijelu noć. Peđa Grbin vodi sa 43 posto, a tijesna razlika je između Kolara, koji ima 22 posto, i Ostojića, koji ima 19 posto glasova, navodi Dnevnik.hr.

Na konferenciji za novinare iza 22:30 Zlatko Komadina je kazao kako će obrada glasova vjerojatno trajati cijelu noć. Do sada je obrađeno 70 posto biračkih mjesta na kojima je izašlo 76 posto birača.

Peđa Grbin vodi sa 43 posto, a tijesan je rezultat između Kolara i Ostojića pa ne znamo tko će u drugi krug, kazao je Stjepan Mikulandrić. “Može doći do obrata u ukupnom rezultatu – kazao je. Kolar za sad ima 22 posto, a Ostojić 19 posto glasova. Razlika između ova dva kandidata je u 208 glasova.

– Rezultate za predsjedništvo nemamo, velik je broj kandidata, to ide sporije. Prvi puta smo u situaciji da biramo na ovaj način pa se ljudi teže snalaze – kazao je Mikulandrić.

Kolar: “Za Grbina ima mjesta u vrhu stranke”

Željko Kolar kaže da je Peđa Grbin jedan od najaktivnijih članova SDP-a u Saboru i vrsni pravni stručnjak, za njega ima mjesta u vrhu stranke, odgovorio je upitan što će s Grbinom ako pobijedi na izborima.

– Ključna poruka je da se ne smijemo dijeliti, ove izbore trebamo iskoristiti da međusobno razgovaramo i podijelimo mišljenja i usuglasimo poruke koje idu van – rekao je Kolar za N1.Prema neslužbenim rezultatima Peđa Grbin ima 45 posto glasova, Kolar 23, a Ostojić 19. Grbin kaže kako se nada još većoj podršci birača u drugom krugu.

Grbin: “Želim da me kolege kritiziraju”

“Ja želim da me moji kolege kritiziraju kad pogrješim jer samo tako mogu biti bolji”, rekao je novinarki N1 na pitanje što će biti ako će ga drugi članovi kritizirati kao što je on kritizirao Bernardića.

Grbin smatra da je on osoba koja može pobijediti Andreja Plenkovića.

Na konferenciji za medije u SDP-u izvijestili su da će glasove obrađivati do dugo u noć. Kažu da je između drugog i trećeg mjesta mala razlika pa ne mogu reći tko ide u drugi krug. Ne odbacuju mogućnost da još dođe do promjene.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime