Utakmica koja se u subotu popodne odigrala u staroj, legendarnoj dvorani na Gripama, između Košarkaške akademije Žane Lelas (KAŽL) i ŽKK Folka Borovje, ostat će zapamćena po dvije, pardon, tri stvari.

Naime, uz činjenicu da je splitski amaterski klub KAŽL u Ligi za prvaka Druge lige i popunu Prve ženske lige pobijedio zagrebačku ekipu, Folku iz Borovja 74:58, utakmicu je došla gledati i NBA zvijezda – Dario Šarić koji je za ovu sezonu završio igranje.

Naime, nakon što je lani naglo prebačen iz Philadelphije u Minnesota Timberwolves ova je ekipa ispala iz završnice, te je Dario nedavno stigao na odmor, u rodni Šibenik. Na Gripe je došao pogledati sestru Danu koja igra za zagrebačku ekipu, Folku Borovje.

Iako je njezina ekipa izgubila, Dariju je bilo drago ponovno biti u Splitu, uživao je u lijepoj ženskoj košarci, te u starom društvu na Gripama.

Ono što je ovu utakmicu također obilježilo je što je svoju ekipu do pobjede odveo predsjednik Košarkaške akademije Žane Lelas, ni manje ni više nego – poznati nogometni trener Vjekoslav Lokica i suprug Žane Lelas. On je KAŽL s klupe odveo do četvrte pobjede splitskih cura od pet utakmica u Ligi za prvaka.

Naime, bila je to utakmica u kojoj su mlade košarkašice KAŽL-a u susret na Gripama istrčala bez trenera – Žana Lelas je kao instruktorica HKS-a bila s reprezentacijom, a trener Ivan Beram u Americi s Benderom.

Foto: Dominik Tomašević

U utakmici je zbog toga bilo malo nervoze, s obzirom na tu situaciju, ali su se cure brzo snašle vođene odlučnim potezima Vjekoslava Lokice. Koji je pokazao da zna voditi i košarkašku ekipu, ne samo nogometnu.

Trebalo mu je dosta uputa ekipi kako bi odigrale bolje obranu, te ne gubile balune, što im se jučer događalo.

– Trebali smo puno bolje trčati, to je inače naša odlika, a danas smo imali problema s tim – kazao nam je trener Lokica.

Doduše, nedostajale su im dvije igračice koje su dizale ritam i na treningu i utakmici (Smiljanić, Lokica), a još smo ostali i bez Vranješ, također vanjske igračice.

Foto: Dominik Tomašević

U KAŽL-u je jučer najbolja bila Ljubić, pa Papak koja se već dva tjedna muči s ozljedom.

Usto, gošće su bile srčane, nisu se predavale niti u jednom trenutku.

Upravo Dariova sestra Dana Šarić, koja je bila najbolja igračica gošći, Splićankama je zadavala najviše problema, a Milošević i Barić Čvenk su bile dobre.
U sljedećem kolu Košarkaška akademije Žane Lelas dočekuje FSV. Splitska ekipa sigurno je druga, teoretski mogu biti i prvi ali za to im treba 20 poena razlike.

Liga za prvaka Druge lige i popunu Prve ženske lige
KAŽL – ŽKK Folka Borovje 74:58
(23:14, 15:17, 17:14, 19:13 )

KAŽL: Ljubić 21, Nejašmić 6, Jakšić, Papak 16, Bešlić 7, Pavić 7, Šošić 2, Ljubos 5, Buljubašić 10.
ŽKK Folka Borovje: Dumančić 2, Baturina, Šunjog 10, Barić Čvenk 13, Šarić 16, Milošević 13, Avdić 2, Vranjković 2, Suknaić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime