Podijelite
 • 448
 •  
 •  
 •  
 •  
  448
  Shares

Ovogodišnji, 8. po redu sedmodnevni pohod “Put Oluje 2018” u organizaciji planinarske udruge “Dinaridi” počeo je još 30. srpnja blagoslova u crkvi u Voštanama, a završio dolaskom na Kninsku tvrđavu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.  Radi se putu dugom čak 150 kilometara.

Ovaj pohod je jedinstven jer su njegovi sudionici u sedam dana, u spomen na veličanstvenu akciju “Oluja”, obišli sva važna uporišta iz Domovinskog rata na Kamešnici i Dinari.

Na ovogodišnjem pohodu bilo je 40 sudionika iz raznih dijelova RH. Ove godine među sudionicima su bila i dva maloljetnika u pratnji roditelja, a među njima i 12-godišnji Karlo Munivrana iz Glavica kod Sinja. Karlo često planinari s roditeljima i član je Planinarske udruge Dinaridi.

“Najljepša dionica od Glavaša do Brezovca”

Za čitatelje našeg portala ispričao nam je kako je izgledalo njegovo prvo sudjelovanje u “Putu Oluje”.

– Došli smo na Voštane gdje se održala misa, a onda nas je vojska kamionom prebacila do Žlabine. Tamo smo doručkovali i krenuli na prvu dionicu preko cijele Kamešnice do Rosnog doca. Prošao sam cijeli Put Oluje, sve dionice i dobio sam značku na kraju.

Upitali smo ga koji mu je dio puta bio najljepši.

– Najljepša dionica mi je bila od Glavaša do Brezovca, kada smo prolazili kroz šumu. Tu smo moj prijatelj Grga iz Zagreba i ja, koji je mlađi od mene 14 dana, gradili bivak i igrali se. Najteži mi je bio prvi dan.

Otkrio nam je što ga je motiviralo da ode na ovako zahtjevnu planinarsku ekspediciju.

– Motiviralo me to što su moji roditelji išli na put nekoliko puta i govorili mi da ću i ja s njima kada malo narastem i to da odam počast svim braniteljima – kazao nam je Karlo.

Ponosna majka

Njegova majka, Vesna Munivrana, ponosna je što je Karlo već u svom prvom pokušaju uspio proći cijeli Put Oluje.

– Jako sam ponosna i sretna da je Karlo prošao cijeli put. Iskreno, postojao je mali strah i sumnja da neće odraditi sve, ali uspio je bez ikakvih problema. Na putu je bio i muž kojemu je ovo peti pohod, a nažalost ja sam bila spriječena hodati pa sam se pridružila logistici. Zahvaljujem se svim sudionicima koji su bili moralna podrška mom sinu.

Čestitam svim sudionicima, a pogotovo onima najmlađima, Grgi i Karlu – poručila je Vesna.

Možda upravo ovaj tekst motivira nekoga da se priključi Putu Oluje 2019.!Podijelite
 • 448
 •  
 •  
 •  
 •  
  448
  Shares

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime