Podijelite

Kako javlja srpski “Kurir”; šestotica od 14 pritvorenih torcidaša je priznalo krađu na benzinskoj postaji u Vrčinu kod Beograda, te su se nagodili s beogradskim Drugim osnovnim sudom.

Kurir navodi da su temeljem nagodbe torcidaši osuđeni uvjetno na šest mjeseci zatvora, ako ne počine slično djelo sljedeće dvije godine. Nadalje navodi da po potpisanom sporazumu neće smjeti ući na teritorij Srbije sljedeće tri godine. Sporazum su prema ovom izvoru potpisali A.Š., T.M., R.B., M.K., P.D. i S.M.

Prema nepotvrđenim informacijama kojima raspolaže naša redakcija, na sudu se nagodilo sedam navijača. Više informacija znat će se tijekom četvrtka.

MVP: Svi hrvatski državljani su dobro

Podsjetimo, u srijedu su djelatnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji posjetili trinaestoricu hrvatskih državljana koji se nalaze u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Tijekom razgovara hrvatski državljani potvrdili su da su dobro. Nitko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć niti je zatražio da Veleposlanstvo posebno kontaktira članove njihovih obitelji. Očekuje se da će svi tijekom srijede i četvrtka biti izvedeni pred nadležna pravosudna tijela.

Za četvrtak, 9. kolovoza, dogovoren je posjet predstavnika Veleposlanstva četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će putem Veleposlanstva Republike Hrvatske, sukladno međunarodnim pravilima, nastaviti pozorno pratiti situaciju u sklopu svojih nadležnosti pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim obiteljima” – stoji u priopćenju.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime